Ανοιχτά όλα τα μέτωπα για την κυβέρνηση
Υπό την πίεση των εξελίξεων στο προσφυγικό, το ασφαλιστικό και φυσικά το αγροτικό βρίσκεται η κυβέρνηση που καλείται να επιταχύνει τους ρυθμούς της σε όλα τα επίπεδα εν όψει ενός κατά τα φαινόμενα σκληρού Φεβρουάριου που εν πολλοίς θα καθορίσει και τις πολιτικές εξελίξεις.
Το Μέγαρο Μαξίμου επαναλαμβάνει πως η πόρτα του διαλόγου παραμένει ανοιχτή για τους αγρότες οι οποίοι ωστόσο δείχνουν μια άκαμπτη ως τώρα στάση κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους και την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση όπως φάνηκε και χθες στη Θεσσαλονίκη με την πολιορκία της ¨Agrotica¨.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στείλει μήνυμα στους αγροτοσυνδικαλιστές πως επιθυμεί να τους δει και να συζητήσει μαζί τους για τα αιτήματα του κλάδου, ωστόσο συγχρόνως έχει προειδοποιήσει κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή πως εφόσον δεν συνομιλήσουν με το Μαξίμου δεν θα υπάρξουν και βελτιώσεις στο ασφαλιστικό/φορολογικό.
Την ίδια ώρα που τα τρακτέρ παραμένουν στους δρόμους η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει άμεσα τις υποχρεώσεις της για δημιουργία των hot spots καθώς έχει ήδη δεχτεί τελεσίγραφο πως σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει η παραμονή της χώρας από την ζώνη Σέγκεν.
Αρχίζει η διαπραγμάτευση
Όλα αυτά ενώ δεν έχει ξεκινήσει για τα καλά η διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο για την πρόταση της επί της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης κάτι που σημαίνει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης μπορεί να βρεθεί στον αέρα εφόσον οι δανειστές απορρίψουν την φιλοσοφία του ή επιμέρους προβλέψεις του που θεωρούνται κομβικές όπως για παράδειγμα η μείωση κατά 1% επί του ΑΕΠ του συνταξιοδοτικού κόστους μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.
Σήμερα στη Βουλή οι τηλεοπτικές άδειες
Μέσα σ΄αυτό το κλίμα πίεσης που δημιουργείται και εντός και εκτός Ελλάδας σήμερα συζητείται στη Βουλή η τροπολογία που μεταβιβάζει την ευθύνη για τον ορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών από τον υπουργό Επικρατείας στην Βουλή, με στόχο να ξεμπλοκάρει το θέμα με το ΕΣΡ και να προχωρήσει η δημοπράτηση των συχνοτήτων.
Σύμφωνα με αρμόδια πηγή "θα ακολουθήσουν όσες συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων χρειαστεί έως ότου βρεθεί συναινετική λύση για το ΕΣΡ". Εφόσον αυτό δεν καταστεί εφικτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε τροποποίηση της νομοθεσίας για να αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει την διαδικασία της δημοπράτησης.