ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή μεταφέρεται η αντιπαράθεση για το Ασφαλιστικό

Στη Βουλή μεταφέρεται η αντιπαράθεση για το Ασφαλιστικό
Η πρώτη συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση για το ασφαλιστικό. To Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να “σφυροκοπήσει” τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την στάση τους καλώντας τα να πάρουν σαφή θέση και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το θέμα.

Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί που θα πάρουν τον λόγο θα επιχειρήσουν να στριμώξουν την Νέα Δημοκρατία και πρωτίστως τον νέο της αρχηγό για να καταδείξουν –όπως λένε κυβερνητικές πηγές- πως παρότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει προτάσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση επιμένει στην απόρριψη του κυβερνητικού σχεδίου για μικροκομματικούς λόγους.

Το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει να ποντάρει στην αποψινή αναμέτρηση και για συμβολικούς λόγους καθώς θα είναι η πρώτη σύγκρουση πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επίπεδο Βουλής, και οι επιδόσεις των δύο πολιτικών αρχηγών θα μετρήσουν και ως προς το επικοινωνιακό σκέλος της εμφάνισής τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανοίξει τα χαρτιά του και θα τον ρωτήσει με ποια πλευρά είναι «με τους πολίτες ή με το ΔΝΤ» κι αυτό για να αποδείξει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει ξεκάθαρο σχέδιο και τάσσεται είτε με την μία είτε με την άλλη πλευρά αναλόγως τού ποιον έχει απέναντί του.

Η σημερινή εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό αποτέλεσε και αντικείμενο σύσκεψης που έγινε χθες στο Μαξίμου στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας του κ. Τσίπρα για την σημερινή αντιπαράθεση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει και στοιχεία σε σχέση με την κατάσταση του ασφαλιστικού, ενώ θα επιχειρήσει να καταδείξει ότι με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ το ασφαλιστικό σύστημα οδηγήθηκε σε κατάρρευση και έγινε μη βιώσιμο. Επομένως δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει φράσεις του τύπου «η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων» για να κατακεραυνώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Περιμένει απαντήσεις

Το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης του συντονιστικού των αγροτών για το εάν θα πραγματοποιηθεί τελικώς η συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται έτοιμος να συναντηθεί με αντιπροσωπεία του αγροτικού κόσμου και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να τους παρουσιάσει και κάποιες διορθωτικές παρεμβάσεις σε συνεννόηση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως άλλωστε έπραξε χθες και με τους εκπροσώπους των επιστημόνων.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στους συνεργάτες του μετά την σύσκεψη με τους επικεφαλής του κινήματος της γραβάτας πως «ο διάλογος βοηθάει ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή όχι διαφορετικές απόψεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ