ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Παπαδημούλης:Ενισχύεται ο πολιτικός διπολισμός

Δημήτρης Παπαδημούλης:Ενισχύεται ο πολιτικός διπολισμός
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλά στο CNN Greece για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

«Ήταν ένας χρόνος πυκνός εξελίξεων, με νίκες και ήττες και που ανάγκασε τον ΣΥΡΙΖΑ να δεχτεί και πράγματα εκτός των αρχικών του σχεδιασμών. Όμως με όλες μας τις αδυναμίες και τα λάθη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά πολύ προτιμότερο βρίσκεται στην κυβέρνηση από ότι το παλιό, αμαρτωλό και οικονομικό καθεστώς που δίνει τα ρέστα του να ρίξει την κυβέρνηση», σημειώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στο CNN Greece, σχετικά με τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σημειώνει, επίσης ότι αυτός ο χρόνος άνοιξε παράθυρο ελπίδας για την Ελλάδα και την Ευρώπη και παράλληλα «έδωσε τη δυνατότητα να καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ του θέλω και του μπορώ».

Μιλώντας για την ανάγκη να κλείσει γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σημείωσε ότι το ΔΝΤ θα ζητήσει σκληρότερα μέτρα και ειδικά στο Ασφαλιστικό. «Από τη μία έχουμε τις πιέσεις των αγροτών και από την άλλη του ΔΝΤ», συμπλήρωσε και κατηγόρησε τα κόμματα που υποστήριξαν τη συμφωνία το προηγούμενο καλοκαίρι και ειδικά τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν μπορούν από τη μία να είναι με τα αγροτικά μπλόκα και από την άλλη με το ΔΝΤ και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το Ασφαλιστικό.

Όσον αφορά τις πολιτικές διεργασίες στον χώρο του κέντρου μετά την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι ενισχύεται ο πολιτικός διπολισμός καθώς συμπιέζονται όλα τα κόμματα που βρίσκονται ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι έχει πλέον τελειώσει η συζήτηση περί οικουμενικής κυβέρνησης και συμπλήρωσε ότι η πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει ο πόλος συσπείρωσης των ευρύτερων πολιτικών και αριστερών δυνάμεων της χώρας.

Τέλος, υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να μπει οριστικά στην εποχή των κυβερνήσεων συνεργασίας και σημείωσε ότι θα πρέπει προς αυτή την κατεύθυνση να ληφθούν πρωτοβουλίες, αμέσως μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης

Δείτε επίσης

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο CNN Greece για τη Συνθήκη Σένγκεν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ