ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην εξεταστική τα πορίσματα των κομμάτων για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στην εξεταστική τα πορίσματα των κομμάτων για το ΚΕΕΛΠΝΟ
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην εξεταστική επιτροπή που διερεύνησε υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας συζητιούνται το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και οι πορισματικές θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Ειδικά η διαφθορά στο χώρο της υγείας αν συνδυαστεί με τα εξοπλιστικά, είναι η βασικότερη αιτία της χρεοκοπίας της χώρας», ανέφερε στην εισήγησή του ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ υψώνει ασπίδα προστασίας στον Άδωνι Γεωργιάδη για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά περαιτέρω διερεύνηση για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην υπόθεση των 23 προσλήψεων και περνά στην αντεπίθεση. Στο δικό της πόρισμα βάζει στο στόχαστρο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την περίοδο 2015-2018.

Σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν «η ΝΔ θεωρεί ότι πράγματι μέσω της Εξεταστικής Επιτροπής ανέκυψαν σοβαρά ζητήματα πολιτικών ή και ποινικών ευθυνών που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και αφορούν στην περίοδο 2015-2018 και που η πλειοψηφία αρνήθηκε να εξεταστούν στην παρούσα Εξεταστική». Ζητά τη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη απόφασης της υφυπουργού Υγείας επί τρικομματικής κυβέρνησης, προερχόμενης από τη ΔΗΜΑΡ, Φωτεινής Σκοπούλη για τα αντιδραστήρια.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και το πόρισμα της ΔΗΣΥ, στο οποίο –όπως αναφέρεται- «δεν υπάρχει επιλήψιμος δόλος του Άδωνι Γεωργιάδη για τις προσλήψεις των υπαλλήλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ», ενώ «δεν προέκυψε στοιχείο που να βεβαιώνει ότι ο κ. Γεωργιάδης γνώριζε ή ζήτησε ο ίδιος οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να προσληφθούν παράνομα».

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου αναφέρει ωστόσο, χαρακτηριστικά ότι «ο υπουργός, όφειλε (είτε ο ίδιος, είτε δια του πολιτικού του γραφείου που αποτελεί οργανωμένη υπηρεσιακή μονάδα, με Διευθυντή και προσωπικό) να έχει ελέγξει τη νομιμότητα της διαδικασίας πρόσληψης και απασχόλησης τουλάχιστον των 14 υπαλλήλων – συνεργατών του ΚΕΕΛΠΝΟ που διατέθηκαν στο γραφείο του».