ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιούνκερ: Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση μου για να πετύχει μία χειρότερη

Γιούνκερ: Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση μου για να πετύχει μία χειρότερη
Ο Γιούνκερ σε ομιλία του την Τετάρτη Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images

Την έκπληξή τους για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος και της συμφωνίας με τους εταίρους, εξέφρασε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση.

Ο Γιούνκερ, χαρακτηρίζει «κυνική» την ελληνική κυβέρνηση, καθώς όπως λέει, απέρριψε την δική του πρόταση, οδήγησε τον ελληνικό λαό σε ένα δημοψήφισμα με «φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα» και ένα μήνα αργότερα πρότεινε η ίδια μια πολύ χειρότερη συμφωνία με τους εταίρους. Αυτό λέει, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, είναι ένα «εκπληκτικό κατόρθωμα»!

Μιλώντας σε ντοκυμαντέρ του γαλλο-γερμανικού δικτύου ARTE, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράζει την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο: «η στρατηγική και τα σχέδια καταστρώνονταν μέρα με τη μέρα», προσθέτει ο κ. Γιούνκερ.

Στο πλαίσιο του ίδιο ντοκυμαντέρ, ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί υποστηρίζει ότι μια συμφωνία ήταν εφικτή στα τέλη Ιουνίου και επιρρίπτει ευθύνες για το ναυάγιο στον Νίκο Παππά, λέγοντας: "Πιστεύω ότι ο Αλ. Τσίπρας ήταν πρόθυμος να διαπραγματευθεί, όμως κάθε φορά ο Παππάς τού έλεγε ότι “όχι, κ. πρωθυπουργέ, δεν μπορείτε να υποχωρήσετε εδώ, δεν μπορείτε να ξεκινήσετε από αυτήν τη βάση”, και ο Τσίπρας επανερχόταν λέγοντας ότι δεν μπορώ να ξεκινήσω από αυτήν τη βάση."

ΔΗΜΟΦΙΛΗ