ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να παραιτηθεί η κυβέρνηση Τσίπρα και να επιστρέψει ο Σαμαράς ζήτησε ο Βορίδης

Να παραιτηθεί η κυβέρνηση Τσίπρα και να επιστρέψει ο Σαμαράς ζήτησε ο Βορίδης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Αιφνιδίασε ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή με την πρόταση του να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ μια κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση περί συναίνεσης που άνοιξε μετά την πρόσκληση Τσίπρα για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που θα συζητήσει «καυτά» ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό, ο βουλευτής της ΝΔ που πρόσκειται στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, τάραξε τα νερά της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2016.

«Ζητάτε συναίνεση, για τι πράγμα; Για τα σπασμένα 8 μηνών; Για να κόψουμε συντάξεις; Για να πάρουμε ευθύνες των δικών σας επιλογών;», διερωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης για να προσθέσει: «Έχω μια ιδέα να συνεννοηθούμε, αλλά θέλει θάρρος, να υπάρξει ομολογία σφάλματος, η μετάνοια να συνοδεύεται από πράξη, η έμπρακτος μετάνοια μπορεί να γίνει με παραίτηση της κυβέρνησης. Παραιτείστε και επιστρέφουμε εκεί που ήμασταν, στηρίζετε κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Σαμαρά και πάμε από εκεί που το έχουμε αφήσει».

Στον Μάκη Βορίδη απέφυγε να απαντήσει ο παριστάμενος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ ο προεδρεύων Δημήτρης Καμμένος σχολίασε: «Να ευχαριστήσουμε Βορίδη για χαμόγελο στην αίθουσα».

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε λίγο αργότερα ο στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Δημήτρης Σταμάτης, καλώντας την να πει συγνώμη για όλα όσα είχε πει και είχε πράξει, επιδιώκοντας να γίνει κυβέρνηση.