Αμερικανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος: Η ανθρώπινη δραστηριότητα παίζει ρόλο στην υπερθέρμανση

O επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, Σκοτ Προύιτ, δήλωσε ότι πιστεύει πως η ανθρώπινη δραστηριότητα παίζει κάποιο ρόλο στο φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ωστόσο το να αποτιμηθεί με ακρίβεια ο βαθμός αυτής της ευθύνης είναι δύσκολο.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, ο Προύιτ απέφυγε να απαντήσει ευθέως σε ερωτήσεις σχετικά με το αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξακολουθεί να πιστεύει πως η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια απάτη, όπως άλλωστε υποστήριξε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.
Ο Προύιτ συμπλήρωσε ότι ο ίδιος επισήμανε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη συμβαίνει κι ότι η «ανθρώπινη δραστηριότητα συμβάλλει σε αυτήν με κάποιον τρόπο. Το να καταμετρηθεί με ακρίβεια, κατά την άποψή μου, ο βαθμός της ανθρώπινης ευθύνης είναι μια πρόκληση».

Ιράν: Η Τεχεράνη είναι ανοικτή σε έμμεσες διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά
15:31.jpg?t=hKEyI6-Olo-9ucc5cuCiag)
ΤΖΟΚΕΡ: Στο «πόδι» η Κως για τον μεγάλο νικητή των 7,7 εκατ. ευρώ
15:26
Το «προσωπικό δώρο» που έκανε ο Πούτιν στον Τραμπ: Τι έστειλε στον Αμερικανό πρόεδρο
15:24
«Απαράδεκτη η προφυλάκιση Ιμάμογλου», αναφέρει το Βερολίνο - «Να γίνει διαλεύκανση της υπόθεσης»
15:17