ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα στην συνάντηση Αυγερινοπούλου με τον αρμόδιο υπουργό του Μονακό

Η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα στην συνάντηση Αυγερινοπούλου με τον αρμόδιο υπουργό του Μονακό
H ειδική απεσταλμένη του πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς, Διονυσία Αυγερινοπούλου ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

Η διερεύνηση της συνεργασίας Ελλάδας και Μονακό και η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας και στην εφαρμογή δορυφορικών τεχνολογιών για την παρακολούθηση της ρύπανσης στη Μεσόγειο, αλλά και της προστασίας από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της ειδικής απεσταλμένης του πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς, Διονυσίας Αυγερινοπούλου με τον υπουργό Προσέλκυσης Επενδύσεων, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Μονακό, Frederic Genta

Η Γαλάζια Οικονομία αποτελεί κύριο μέλημα των κυβερνήσεων και των δύο χωρών, και περιλαμβάνει τομείς σημαντικούς για την οικονομία της χώρας μας όπως την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, την θαλάσσια βιοτεχνολογία, την προστασία και την βιοποικιλότητα του θαλασσίου περιβάλλοντος, τις θαλάσσιες μεταφορές, τα λιμάνια και τις λιμενικές δραστηριότητες, τις ναυπηγοεπισκευές, την μπλε τεχνολογία, τις δραστηριότητες παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού.

Ας σημειωθεί πως η επένδυση στον Τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας βρίσκεται σε συνάφεια με τις κρατικές δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες που Ελλάδα και Μονακό, ανακοίνωσαν και στη Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τους Ωκεανούς, τον Απρίλιο, στην Αθήνα.

Τον κ. Genta φιλοξένησε στη χώρα μας ο κ. Εμμανουήλ Σπανούδης, Ιππότης του Τάγματος του Αγίου Καρόλου και Executive Committee Member του Monaco Private Label. Μια επίλεκτη ομάδα Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής επιχειρηματιών με μεγάλη εξωστρέφεια, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον υπουργό του Μονακό σε ένα δείπνο εργασίας που πραγματοποίησε ο κ. Σπανούδης, παρουσία του Προξένου του Μονακό στην Ελλάδα, κ. Β. Αποστολόπουλου. Η Δρ. Αυγερινοπούλου, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, συνόδευσε τον κ. Genta στις συναντήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ