ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οικοτουρισμός σε Πελοπόννησο και Κρήτη: Εξερευνήστε μια παραλία ωοτοκίας της χελώνας καρέτα

Οικοτουρισμός σε Πελοπόννησο και Κρήτη: Εξερευνήστε μια παραλία ωοτοκίας της χελώνας καρέτα

Παραλία στην οποία αναπτύσσεται η ωοτοκία της χελώνας καρέτα καρέτα

ΑΡΧΕΛΩΝ

Μία μοναδική οικολογική εμπειρία προσφέρει ο ΑΡΧΕΛΩΝ στους ευαισθητοποιημένους ταξιδιώτες που θα βρεθούν αυτό το καλοκαίρι σε σημαντικές παραλίες ωοτοκίας της χελώνας Καρέττα.

Αν φέτος το καλοκαίρι έχει κανείς προγραμματίσει διακοπές στα Χανιά ή το Ρέθυμνο της Κρήτης ή στις περιοχές της Ηλείας, της Μεσσηνίας και της Λακωνίας στην Πελοπόννησο, τότε θα βρεθεί κοντά και σε μερικές από τις πιο σημαντικές παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα.

Κάθε βράδυ, οι θηλυκές χελώνες Καρέττα βγαίνουν από την θάλασσα και αφήνουν τα πολύτιμα αυγά τους στις φωλιές που φτιάχνουν στην ζεστή άμμο. Μερικές εβδομάδες αργότερα, τα μικρά χελωνάκια σπάνε το κέλυφος των αυγών, αναδύονται από τις αμμουδιές και ξεκινούν το ταξίδι τους προς τη θάλασσα, η οποία θα αποτελέσει το σπίτι τους για το υπόλοιπο της ζωής τους.

KARETA, XELONA

Χελωνάκι καρέτα καρέτα

ΑΡΧΕΛΩΝ

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ, εδώ και 40 χρόνια, εποπτεύει αυτές τις παραλίες, καταγράφοντας και προστατεύοντας τις φωλιές και τα νεογέννητα χελωνάκια. Εξερευνήστε από κοντά αυτά τα μοναδικά παράκτια οικοσυστήματα και μάθετε τα πάντα για τις θαλάσσιες χελώνες.

Ο ενημερωτικός περίπατος στις παραλίες αποτελεί μέρος του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του ΑΡΧΕΛΩΝ και έχει ως στόχο την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής ερμηνείας ως εργαλείο διατήρησης.

Σκοπός του είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις παραλίες ωοτοκίας, τους αμμόλοφους και τις σωστές αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπου και θαλάσσιας χελώνας.

Ο περίπατος πραγματοποιείται σε συγκεκριμένη διαδρομή και ώρες, διαρκεί 30'-45' λεπτά και λαμβάνει χώρα στις παραλίες:

Μπορείτε να κλείσετε θέση κάνοντας κλικ εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ