ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο ΣτΕ οι φορείς του Νοτίου Αιγαίου κατά της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Στο ΣτΕ οι φορείς του Νοτίου Αιγαίου κατά της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Στις 4 Μαρτίου 2016 πρόκειται να εκδικαστεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή την οποία κατέθεσαν από κοινού η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς της Ρόδου, της Σαντορίνης, της Μυκόνου, της Νάξου και της Πάρου, νησιά στα οποία έχουν καταργηθεί από 1ης Οκτωβρίου 2015 οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

Την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά από ενημέρωση που είχε νωρίτερα από τα δύο δικηγορικά γραφεία που ανέλαβαν την υπόθεση.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζημάρκος, η προσφυγή κατατέθηκε αρχικά στο 7μελούς σύνθεσης Β΄ Τμήμα του ΣτΕ και εκείνο με την σειρά του, λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας του θέματος, το παρέπεμψε απευθείας στην Ολομέλεια, όπου θα εκδικαστεί στις 4 Μαρτίου 2016.

Εκτιμάται ότι η απόφαση θα ληφθεί μετά από διάστημα 45 περίπου ημερών, γεγονός που συνιστά ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς θα ξεκαθαρίσει πολύ γρήγορα και χωρίς χρονοτριβή ένα ζήτημα κρίσιμης σημασίας για την επιβίωση των νησιών.

«Η απόφαση είναι να κινηθούμε συντονισμένα όλοι μαζί, συνιστά μια σημαντική συμφωνία Σε αυτήν την υπόθεση θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς των πέντε νησιών από τα οποία ξεκίνησε το «ξήλωμα» του τελευταίου μέτρου νησιωτικότητας και το ανελέητο κυνηγητό των νησιών μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.