ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: Πρόστιμα στους παραβάτες, μετά τον «σαρωτικό έλεγχο» σε 26 εταιρείες

INTIME

Την επόμενη Δευτέρα, ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο Τάκης Θοδωρικάκος, θα παρουσιάσει ένα οργανωμένο και συνολικό σχέδιο για τη βιωματική ανάπτυξη σε όλη τη χώρα και την πολιτική της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και της μείωσης των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, όπως ενημέρωσε σήμερα τη Βουλή.

Κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όπου απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του Σωκράτη Φάμελλου, για την ακρίβεια, ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι αποτελεί σταθερή επίδοση της κυβέρνησης η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και παρουσίασε σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για θέματα κόστους ζωής. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με 50 επιστημονικά στελέχη, στην ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ με 30 νέα στελέχη, στον πολλαπλασιασμό των προστίμων για το περιθώριο κέρδους και στην απαγόρευση προσφορών σε προϊόντα που έχουν ανατιμηθεί.

Επιπλέον τόνισε τη συνεργασία με τις περιφέρειες για τους ελέγχους, την αναβάθμιση του e-katanalotis και ενημέρωσε ότι αυτή την περίοδο διεξάγεται ένας “σαρωτικός έλεγχος” στις 26 μεγαλύτερες εταιρείες και σε πάνω από 2.500 κωδικούς προϊόντων, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθεί, όπως επίσης και τα αντίστοιχα πρόσθετα που θα επιβληθούν στους παραβάτες της νομοθεσίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, απευθυνόμενος μάλιστα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά: «Και επειδή με ρωτήσατε για αυτό, και επειδή γράφονται και διαβάζω διάφορα, δεν είναι καθόλου οι προθέσεις μου, μα καθόλου, να πάρω πίσω αυτά τα νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τα υπερασπίζομαι διότι απεδείχθη, στη δική μου θητεία των τεσσάρων μηνών, ότι έχουν πολύ σοβαρά αποτελέσματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης