ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Προπαρασκευαστική» συνάντηση Τσακαλώτου – Σταθάκη - Μοσκοβισί

«Προπαρασκευαστική» συνάντηση Τσακαλώτου – Σταθάκη - Μοσκοβισί

Ανακοινώθηκε επισήμως και από το υπουργείο Οικονομικών πως οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης θα συναντηθούν τη Δευτέρα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση είναι προπαρασκευαστικής φύσης ενόψει του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου και σε συνέχεια της επίσκεψης του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα τον Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα θα συνέλθει στις Βρυξέλλες και το Euroworking Group, που θα προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης θα συζητήσουν με τον κ. Μοσκοβισί και το θέμα που έχει ανακύψει με την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Η παραπομπή του κ. Γεωργίου για κακούργημα, μετά την αναίρεση του σχετικού απαλλακτικού βουλεύματος, με την κατηγορία ότι διόγκωσε το έλλειμμα του 2009, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς εκλαμβάνεται ως δίωξη με πολιτικά κίνητρα, σε βάρος ενός τεχνοκράτη που έκανε τη δουλειά που του είχε ανατεθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ