ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθάκης: Η συμφωνία λίγο ή πολύ έχει επιτευχθεί

Σταθάκης: Η συμφωνία λίγο ή πολύ έχει επιτευχθεί
Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Στην παραδοχή ότι παραμένουν τρία σημεία εμπλοκής στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδος , αλλά αυτά δεν εμποδίζουν τη συμφωνία προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας από το Παρίσι στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Ο κ. Σταθάκης, ο οποίος μετέχει στην υπουργική συνοδό του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε επιστολή στους δανειστές της στην οποία ανέφερε πως δεν δύνανται να πραγματοποιήσει μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.

Ο υπουργός Οικονομίας παραδέχθηκε «τρία σημεία εμπλοκής παραμένουν» ωστόσο προσέθεσε πως η συμφωνία «λιγότερο ή περισσότερο» έχει επιτευχθεί.

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει ένας «οδικός χάρτης» που δείχνει ότι η Ελλάδα ξεπερνά ένα σημείο καμπής και πως αυτός θα πρέπει να ενθαρρύνει τους επενδυτές να έχουν πίστη στην ελληνική οικονομία μεσοπρόθεσμα.

Τέλος, ο υπουργός υποστήριξε πως υπάρχει μια σαφής θετική ανταπόκριση για τη βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη διαχείριση του χρέους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ