ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Financial Times για τις προοπτικές και τις παγίδες της Ευρωζώνης

Οι Financial Times για τις προοπτικές και τις παγίδες της Ευρωζώνης
ευρώ REUTERS/Leonhard Foeger

«Σταθεροποίηση της ευρωζώνης - προοπτικές και παγίδες» είναι ο τίτλος πάνελ συνεδρίου που θα διοργανώσουν αύριο οι Financial Times για το μέλλον της Ευρώπης στο Λονδίνο.

Στο εν λόγω πάνελ θα μετέχουν πολιτικοί που πρωταγωνίστησαν στο πρώτο ελληνικό Μνημόνιο. Θα το συντονίσει ο Peter Spiegel, επικεφαλής του γραφείου των Financial Times στις Βρυξέλλες και θα μετέχουν ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο πρώην σύμβουλος του Σόιμπλε και πρώην μέλος της ΕΚΤ Jörg Asmussen, ο Vittorio Grilli, πρώην πρόεδρος του Euro Working Group και σήμερα επικεφαλής του Corporate & Investment Bank, EMEAτης JP Morgan, αλλά και το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τη Συμμαχία Φιλελευθέρων Δημοκρατών για την Ευρώπη Sylvie Goulard.

Το πάνελ θα εξετάσει το πώς η ζώνη του ευρώ ταλαντεύτηκε από κρίση σε κρίση μετά το 2010 και το γιατί παρά το γεγονός ότι έχουν συμφωνηθεί πολλές δύσκολες μεταρρυθμίσεις πρέπει να υπάρξουν περισσότερες θεμελιώδεις αλλαγές για τη σταθεροποίηση του κοινού νομίσματος.

Ειδική συζήτηση θα γίνει για το πώς μπορεί να εξαλειφτεί η απειλή μιας ελληνικής εξόδου και το πόσο ευαίσθητα είναι σήμερα η ευρωζώνη σε εξωτερικές κρίσεις.

Τέλος, θα τεθεί το θέμα της στενότερης οικονομικής ολοκλήρωσης μέσα από ένα κοινοβούλιο της ευρωζώνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ