ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ελληνική εταιρεία που επενδύει στα πιο περιζήτητα θέρετρα του κόσμου

Η ελληνική εταιρεία που επενδύει στα πιο περιζήτητα θέρετρα του κόσμου

Όταν μιλάμε για τουριστικές επενδύσεις, τότε το σίγουρο είναι πως το πρώτο όνομα που μας έρχεται στο μυαλό είναι εκείνο της First Mediterranean Investments.

Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία, η οποία είναι μητρική ενός γκρουπ εταιρειών εξειδικευμένων επενδύσεων που επικεντρώνεται στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων και μεταξύ άλλων, έχει αναλάβει μια σειρά από ξενοδοχειακά έργα, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου διεθνή ομίλου πολυτελών ξενοδοχείων-μπουτίκ, Grace Hotels.

Τα ξενοδοχεία της εταιρείας -η οποία ξεκίνησε από την Αθήνα- χαίρουν διεθνούς αποδοχής από το 2007 και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επιλέγονται κάθε χρόνο από εκλεκτικούς επισκέπτες, οι οποίοι βρίσκουν σε αυτά τα «καταφύγια» που αναζητούν. Το «μυστικό» πίσω από την επιτυχία των Grace Hotels έγκειται στην ίδια τους τη φιλοσοφία που επιτάσσει τον συνδυασμό μοναδικού στυλ και αρχιτεκτονικής με εξαιρετικές υπηρεσίες, άνετη διαμονή, πάντα με σεβασμό στο τοπικό στοιχείο.

2 copy copy copy copy copy

Παρουσία στις πέντε ηπείρους

Το ενδιαφέρον στοιχείο όσον αφορά στην FMI είναι πως τα Grace Hotels εντοπίζονται στα πιο περιζήτητα θέρετρα και πόλεις στον κόσμο, έχοντας πλέον παρουσία στις πέντε ηπείρους. Ποιες είναι, λοιπόν, οι πιο σύγχρονες μονάδες τους και πότε τα νέα έργα του ομίλου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία;

Οι πρόσφατες μονάδες τους που έχουν ολοκληρωθεί είναι οι Grace Mykonos, Grace Santorini, Grace Marrakech και η Grace Cafayate, ένα συγκρότημα ξενοδοχείων και βιλών στην αμπελουργική καρδιά της βόρειας Αργεντινής. Ωστόσο, η εταιρεία έχει επίσης μια συλλογή από ιστορικά ξενοδοχεία τα οποία αποτελούν μία ανεκτίμητη «κληρονομιά» στις ΗΠΑ: Το Grace Mayflower Inn & Spa στο Κονέκτικατ, το Grace Vanderbilt στο Rhode Island και το Grace White Barn Inn & Spa στο Μέιν.

3 copy copy copy copy

Οι νέες επενδύσεις σε Ελβετία, Ελλάδα και Μπουένος Άιρες

Υπάρχουν, όμως, και αρκετά ακόμη ξενοδοχεία και συγκροτήματα που βρίσκονται υπό ανέγερση, καθώς η Grace Hotels συνεχίζει να αναπτύσσεται και να επεκτείνεται παγκοσμίως. Το Grace St. Moritz στην Ελβετία καθώς και τα νησιώτικα συγκροτήματα ξενοδοχείων και κατοικιών Grace Kalamata και Grace Kea στην Ελλάδα, αποτελούν μερικές από τις νέες επενδύσεις της FMI.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως η εταιρεία έχει προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της και το La Dolfina Grace. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο με ανεξάρτητες ιδιωτικές βίλες και σουίτες στο παγκοσμίου φήμης La Dolfina Polo Ranch. Η έκταση, λίγο έξω από το Μπουένος Άιρες, ήταν έμπνευση του Adolfo Cambiaso, που θεωρείται ευρέως, ως ο καλύτερος παίκτης πόλο όλων των εποχών.

4 copy

Ακίνητα και ανανεώσιμη ενέργεια

Οι δραστηριότητες της First Mediterranean Investments δεν περιορίζονται, βέβαια, εδώ αφού, εκτός από τη Grace Hotels, η FMI έχει δύο ακόμη θυγατρικές, τη Mayfair Land and Development και την EuroΕnergy.

H Mayfair Land and Development είναι μια κτηματομεσιτική εταιρεία που αποτελεί μέρος των παγκοσμίων συμφερόντων της FMI αλλά και του Libra Group στην αγορά ακινήτων. Τα τρέχοντα έργα της Mayfair, περιλαμβάνουν την τελευταία φάση της ανάπτυξης του εμβληματικού ξενοδοχείου Grace Santorini, καθώς και τη συνολική ανοικοδόμηση του Grace Marrakech στο Μαρόκο.

5 copy

Όσον αφορά στη EuroEnergy, πρόκειται για μια εταιρεία επενδύσεων στην ανανεώσιμη ενέργεια που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία, η οποία έχει γραφεία στο Λονδίνο, την Αθήνα, τη Λεμεσό, το Βουκουρέστι και τη Ρίγα, έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις για την κάλυψη της ενεργειακής τους απόδοσης και τους στόχους των εκπομπών μέσω της παροχής ανταγωνιστικών νέων τεχνολογιών και εγκαταστάσεων παραγωγής, υποστηριζόμενη από την τοπική αυτοδιοίκηση των Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας.

6 copy

Παράλληλα, έχει επενδύσει σε μονάδες παραγωγής βιοαερίου, σε ηλιακά και αιολικά πάρκα στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα τρέχοντα έργα παραγωγής ενέργειας και αγωγών της εταιρείας έχουν από κοινού τη δυνατότητα παραγωγής της τάξης των 200 MW.