ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικές επενδύσεις στη Μεσόγειο από την First Mediterranean Investments

Σημαντικές επενδύσεις στη Μεσόγειο από την First Mediterranean Investments

Οι χώρες της Μεσογείου πάντοτε αποτελούσαν πόλο έλξης τόσο για πλήθος επισκεπτών, όσο και για επιχειρήσεις. Το κλίμα και το μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο τις καθιστούν από τους πιο ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς, με αυξανόμενους ρυθμούς ανάπτυξης. Και μπορεί πολλές από τις χώρες να βίωσαν την οικονομική κρίση, όμως κατάφεραν να προσελκύσουν πλήθος επενδύσεων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.

Μία από τις είναι η First Mediterranean Investments (FMI). Πρόκειται για τη μητρική εταιρεία ενός γκρουπ εταιρειών εξειδικευμένων επενδύσεων, που επικεντρώνεται στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει μακρά ιστορία και εμπορικές επαφές στην περιοχή και δραστηριοποιείται σε επιλεγμένους επιχειρηματικούς τομείς όπως η ιδιοκτησία και ανάπτυξη ξενοδοχείων, ιδιοκτησία και ανάπτυξη ακίνητης περιουσίας και υπηρεσίες ακινήτων. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει μία σειρά από μεγάλα ξενοδοχειακά έργα ενώ συνεχίζει το έργο της, αναλαμβάνοντας ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες.

Mayfair Land and Development: Ο αναπτυξιακός εταίρος της FMI και τα έργα του

Τα ξενοδοχεία Grace στη Μύκονο και στη Σαντορίνη αποτελούν από τα πιο εντυπωσιακά πολυτελή καταλύματα, που έχουν δημιουργηθεί σε δύο από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά και προσφέρουν πλήθος ανέσεων και υπηρεσιών. Κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους πραγματοποιήθηκε από το παράρτημα επενδύσεων ακινήτων της εταιρείας, η Mayfair Land and Development (MLD).

Η MLD είναι μία κτηματομεσιτική εταιρεία που αποτελεί μέρος των παγκοσμίων συμφερόντων της First Mediterranean Investments (FMI) αλλά και του Libra Group στην αγορά ακινήτων. Κατέχει, επενδύει και διαχειρίζεται υψηλής ποιότητας ακίνητη περιουσία, ενώ τα έργα της περιλαμβάνουν συγκροτήματα από πολυτελείς βίλες σε νησιωτικά θέρετρα, εμπορικά κτήρια και μια σειρά από ξενοδοχεία, ξενοδοχειακά και οικιστικά συγκροτήματα.

Η MLD έχει αναλάβει επίσης και τη συνολική ανοικοδόμηση του Grace Marrakech στο Μαρόκο, ενώ επίσης συμμετέχει στο στάδιο του σχεδιασμού της ανάπτυξης ενός νέου κορυφαίου ξενοδοχείου στην Καλαμάτα, στην Πελοπόννησο. Στόχος της πάντα παραμένει η διεθνής ανάπτυξη ποιοτικών ακινήτων που διασφαλίζουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

2 copy copy copy

Grace Hotels: Ένας βραβευμένος διεθνής όμιλος πολυτελών ξενοδοχείων

Στο σημείο αυτό, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε εκτενέστερα στα Grace Hotels, που αποτελούν επίσης μία από τις θυγατρικές εταιρείες της FMI. Ο βραβευμένος όμιλος μπουτίκ ξενοδοχείων έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τα θέρετρά του να θεωρούνται από τα πιο περιζήτητα στον κόσμο. Τα πολυτελή ξενοδοχεία, χαίρουν διεθνούς αποδοχής, από την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου από αυτά στα νησιά των Κυκλάδων το 2007.

Έτσι, ξεκινώντας από τη χώρα μας, η Grace σήμερα έχει καταφέρει να διαθέτει καταλύματα στις πέντε ηπείρους. Οι πρόσφατες μονάδες που έχουν ολοκληρωθεί ή θα που λειτουργήσουν σύντομα είναι οι: Grace Mykonos, Grace Santorini, Grace Marrakech και η Grace Cafayate - ένα συγκρότημα ξενοδοχείων και βιλών στην αμπελουργική καρδιά της βόρειας Αργεντινής. Η εταιρεία διαθέτει επίσης μία συλλογή από ιστορικά ξενοδοχεία τα οποία αποτελούν μία ανεκτίμητη «κληρονομιά»: Το Grace Mayflower Inn & Spa στο Κονέκτικατ, το Grace Vanderbilt στο Rhode Island, και το Grace White Barn Inn & Spa στο Μέιν.

Η Grace Hotels συνεχίζει να επεκτείνεται παγκοσμίως. Υπάρχουν διάφορα ξενοδοχεία υπό ανέγερση, μεταξύ των οποίων το Grace St. Moritz, ξενοδοχείου και κατοικιών στην Ελβετία, και τα νησιώτικα συγκροτήματα ξενοδοχείων και κατοικιών Grace Kalamata και Grace Kea στην Ελλάδα.

3 copy copy

Πέρα από τα Grace Hotels και τη Mayfair Land and Development, η EuroΕnergy αποτελεί μία ακόμη από τις εταιρείες επενδύσεων της FMI. Πιο συγκεκριμένα η εν λόγω εταιρεία επενδύσει στην ανανεώσιμη ενέργεια, συμβάλλοντας στην κάλυψη των ενεργειακών αποδόσεων των επιχειρήσεων και στους στόχους εκπομπών μέσω της παροχής ανταγωνιστικών νέων τεχνολογιών και εγκαταστάσεων παραγωγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι υποστηρίζεται από την τοπική αυτοδιοίκηση των Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας.