ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Gift Trees: Μια «Δωρεά εις μνήμην» μπορεί να γίνει σύμβολο ζωής

Gift Trees: Μια «Δωρεά εις μνήμην» μπορεί να γίνει σύμβολο ζωής

Η μεταφύτευση ενός δέντρου είναι κάτι περισσότερο από μία συνηθισμένη διαδικασία. Πρόκειται δηλαδή, για μία διαδικασία η οποία επιφέρει πολλαπλούς -και βαθείς- συμβολισμούς.

Αρχικά, η μεταφορά ενός δέντρου από μία τοποθεσία σε μία άλλη υποδηλώνει την ανθεκτικότητα και την ικανότητα προσαρμογής σε ένα νέο περιβάλλον, αντικατοπτρίζοντας την ανθρώπινη εμπειρία της ανάπτυξης και της αλλαγής. Η δε μεταφύτευση, ως διαδικασία, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, ώστε να μπορέσει να εδραιωθεί σταθερά το δέντρο στο νέο έδαφος, σε αναλογία με το πώς οι άνθρωποι χρειάζονται ένα σταθερό θεμέλιο για να αναπτυχθούν και να «ανθίσουν».

Μόλις μεταφυτευτεί, το δέντρο αρχίζει να εγκλιματίζεται και, σταδιακά, να ενσωματώνεται στο νέο του περιβάλλον. Η συγκεκριμένη φάση ενσαρκώνει την ανθεκτικότητα και την ικανότητα για νέα ξεκινήματα, αναδεικνύοντας ότι η ζωή συνεχίζεται, ενώ προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες, υπενθυμίζοντάς μας τις δικές μας δυνατότητες ανάπτυξης και προσαρμογής. Επιπλέον, τα δέντρα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, μέσα από την παραγωγή οξυγόνου και την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα. Αυτή η ζωτική λειτουργία υπογραμμίζει την ελπιδοφόρα ιδέα ότι κάθε ζωή, όσο μικρή κι αν είναι, συμβάλλει στο μεγαλύτερο καλό.

Και, φυσικά, τα ίδια τα δέντρα που αναπτύσσονται αποτελούν μία ζωντανή υπενθύμιση-απόδειξη ότι η ζωή επιμένει να υπάρχει ακόμα και εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Τέλος, το γεγονός ότι η διαδικασία της μεταφύτευσης πραγματοποιείται πολλές φορές ομαδικά, φέρνοντας κοντά πολλούς -και διαφορετικούς- ανθρώπους, αναδεικνύει και ότι το «μαζί» είναι απαραίτητο για την ευημερία μας.

1720644346954-890487224-Picture2.jpg

Ένα δέντρο θυμίζει την αξία της ζωής

Φυτεύοντας ένα δέντρο, και μάλιστα, «εις μνήμην» κάποιου, ένας τόπος -αλλά και ένα αγαπημένο πρόσωπο- αποκτά εκ νέου ζωή.

Το Trees4Greece δεν ξεχνάει τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν φύγει από τη ζωή λόγω μεγάλων πυρκαγιών ή καταστροφικών φωτιών και, μέσα από την υπηρεσία Gift Trees τιμά τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Και όχι μόνο. Τη μεταφύτευση, καθώς είναι μία διαδικασία η οποία συμβολίζει τη ζωή, μπορείτε να την επιλέξετε ακόμα και για να την προσφέρετε ως δώρο σε όμορφες περιστάσεις όπως είναι τα γενέθλια ενός αγαπημένου ανθρώπου, ο οποίος βρίσκεται σταθερά στο πλάι σας, η γέννηση ενός παιδιού, ένας γάμος ή μια επέτειος γάμου.

1720644332652-274500617-Picture3.jpg

Η διαδικασία του Gift Trees

Αρχικά, αυτό που χρειάζεται για να κάνετε μία δωρεά «εις μνήμην» για μεταφύτευση σε περιοχή η οποία έχει οριστεί βάσει προγράμματος, είναι να επιλέξετε το χρηματικό ποσό το οποίο επιθυμείτε να δώσετε, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα του Trees4Greece, ξεκινώντας από το 1 ευρώ. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε όχι μόνο το χρηματικό ποσό που θα διαθέσετε αλλά και το πόσα δέντρα θέλετε να μεταφυτευτούν. Φυσικά, μην ξεχάσετε να σημειώσετε το όνομα του ατόμου στη μνήμη του οποίου κάνετε τη δωρεά, ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο all-weather ταμπελάκι με το όνομά του/της.

Αφού πραγματοποιήσετε τη δωρεά, το Trees4 Greece σάς στέλνει προς επιβεβαίωση της μεταφύτευσης του δέντρου (ή των δέντρων σας) έναν μοναδικό ηλεκτρονικό κωδικό. Με αυτόν τον τρόπο έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε, όποτε επιθυμείτε, το πώς εξελίσσεται και αναπτύσσεται το δέντρο (ή τα δέντρα) σας μέσα από την υπηρεσία Track your tree(s).

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι το Trees4Greece συζητά με Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα για να διαθέσουν ένα κομμάτι γης για τον σκοπό αυτό -και, μάλιστα, είναι όλοι θετικοί να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια. Όπως και το γεγονός ότι οι ειδικοί της ομάδας του Trees4Greece έχουν ελέγξει με προσοχή τα δέντρα, με στόχο να διασφαλιστεί ότι είναι υγιή πριν μεταφυτευτούν. Και, φυσικά, πως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αντοχή του δέντρου (ή των δέντρων) σας. Βλέπετε, το Trees4Greece προβλέπει τη δημιουργία local communities που ενημερώνουν, φροντίζουν και προστατεύουν τα δέντρα που μεταφυτεύονται, έτσι ώστε η δωρεά σας να μην «σβήσει» με την πάροδο του χρόνου.

Από τα παραπάνω γίνεται εμφανές πως μία «Δωρεά εις μνήμην» όχι μόνο βοηθά το να μην ξεχνάει κάποιος τα αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά δίνει μια νέα ζωή -τόσο στα ίδια όσο και σε έναν τόπο. Και αυτό είναι, αν μη τι άλλο, αναζωογονητικό.