ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θεόνη: Επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής και logistics - Η νέα συσκευασία με το σύστημα Braille

Θεόνη: Επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής και logistics - Η νέα συσκευασία με το σύστημα Braille

Επενδύσεις κοντά στα 20 εκατ. ευρώ συνολικά, οποίες αφορούν σε νέες γραμμές παραγωγής που έχουν ήδη ολοκληρωθεί αλλά και στο νέο logistic center της εταιρείας που αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2025, υλοποιεί η «Θεόνη».

Η εταιρεία ολοκλήρωσε στις αρχές του έτους επένδυση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά στην αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής PET. Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Θεόνη μπορεί πλέον να τοποθετεί τα νέα συμπεριληπτικά καπάκια με ενσωματωμένο το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, στις καινούριες συσκευασίες του, οι οποίες παρουσιάστηκαν την Τετάρτη από τη διοίκηση της εταιρείας σε ειδική εκδήλωση.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους η εταιρεία ολοκλήρωσε επενδύσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής γυάλινων και χάρτινων συσκευασιών, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την προώθηση αειφορίας μέσω της χρήσης βιώσιμων υλικών και καινοτόμων λύσεων συσκευασίας φιλικών προς το περιβάλλον.

Στις αρχές του 2025 το νέο logistic center

Παράλληλα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικής της ικανότητας, η εταιρεία υλοποιεί επένδυση ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου logistic center, στον Δήμο Μουζακίου. Η νέα αυτή εγκατάσταση, συνολικής έκτασης 36.000 τ.μ. και καλυπτόμενης επιφάνειας 7.618 τ.μ., αναμένεται να αποτελέσει κομβικό σημείο για τις ανάγκες αποθήκευσης και διανομής της εταιρείας, δημιουργώντας ταυτόχρονα 60 νέες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία. Η πρώτη φάση ολοκλήρωσης αναμένεται έως το τέλος του 2024 και η πλήρης λειτουργία της από τις αρχές του 2025.

Το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στο περιθώριο της εκδήλωσης, κατέχει αυτή τη στιγμή την τρίτη θέση στην λιανική αγορά εμφιαλωμένου νερού με μερίδιο κοντά στο 9%. Ο τζίρος της εταιρείας έκλεισε στα 24 εκατ. ευρώ πέρσι, χρονιά κατά την οποία η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανήματα και αποθέματα και είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου για έναν μήνα. Σε ό,τι αφορά το τρέχον έτος, ο τζίρος εκτιμάται πως θα κινηθεί στα 30 εκατ. ευρώ.