ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όταν μέσα από ένα Έργο ξετυλίγεται μια ιστορία ανθρωπιάς

Όταν μέσα από ένα Έργο ξετυλίγεται μια ιστορία ανθρωπιάς

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η κρίση των τελευταίων ετών άλλαξε σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων και δημιούργησε νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη σύγχρονη πραγματικότητα.

 

Όσο και αν μας επηρέασε η κρίση, ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι μας έδειξε πως ανάμεσά μας ζούσαν και ζουν άνθρωποι οι οποίοι λειτουργούν με μοναδικό σκοπό να επιτελέσουν ένα έργο ουσιαστικό, ένα έργο που δίνει ένα ξεχωριστό μήνυμα προσφοράς και αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία.

Πρόκειται για παραδείγματα ανθρώπων που προσπαθούν συνεχώς να προσφέρουν στην οικογένεια, το περιβάλλον και την κοινωνία. Δεν είναι ήρωες, είναι άτομα της καθημερινότητας τα οποία δεν «μένουν» στις δυσκολίες της κρίσης και δίνουν στους γύρω τους ένα έργο που έχει νόημα να το γνωρίσουν και να το μιμηθούν όλοι.

Τα πρόσωπα που κάνουν τη διαφορά

Αφορμή για να αναφερθούμε στους ανθρώπους αυτούς στάθηκε μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να αναδείξει, να τιμήσει, να επιβραβεύσει και να διαδώσει το έργο συγκεκριμένων ατόμων που με μικρές ή μεγαλύτερες υπερβάσεις, προσφέρουν στην κοινωνία.

Τα πρόσωπα είναι πολλά και το κάθε έργο μοναδικό. Από έναν αστικό καλλιεργητή ο οποίος θέλει να δει τις ταράτσες των μεγαλουπόλεων να μετατρέπονται σε αγροκτήματα σε έναν κούριερ που μετέτρεψε τη θλίψη του για τις εικόνες εξαθλίωσης στο δρόμο, σε έμπνευση για μία από τις πιο αξιόπιστες ομάδες αλληλεγγύης στην Κρήτη και από τον «παππού» ο οποίος μαθαίνει τα παιδιά της Εύβοιας να κάνουν τέχνη με άχρηστα αντικείμενα στον Ντίνο Μερκούρη, τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου -που ταξιδεύει από την Αθήνα στα Ανώγεια της Κρήτης, για να εξετάζει ασθενείς δωρεάν- και την Αγγελική Μητσάκη, τη φιλόλογο που κάνει θέατρο για την ψυχή των μαθητών της.

Οι ιστορίες και τα έργα των ανθρώπων αυτών ξεχωρίζουν και το πρώτο επεισόδιο της μοναδικής αυτής σειράς -που προβάλλεται στο ΣΚΑΪ, κάθε Σάββατο αμέσως μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων αλλά και στο History Channel της Cosmote TV κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, στις 22.10- σίγουρα συγκίνησε το τηλεοπτικό κοινό.

ergo2

Για την ERGO Ασφαλιστική, τη Νο.1 εταιρία στις Γενικές Ασφαλίσεις στην Ελλάδα και την εταιρεία η οποία βρίσκεται πίσω από τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, το έργο κάθε ανθρώπου έχει αξία και γι’ αυτό και η ίδια δεσμεύεται να διατηρήσει το έργο τους σταθερό. Αυτός είναι και ο λόγος που στη σειρά των δώδεκα αυτοτελών πεντάλεπτων ντοκιμαντέρ που δημιούργησε, προβάλλει τις ιστορίες καθημερινών ανθρώπων οι οποίοι αποφάσισαν κάποια στιγμή στη ζωή τους να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά και να προσφέρουν ένα πολύ σημαντικό έργο.

Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι δεν μένουν στις δυσκολίες της κρίσης, αλλά δίνουν στην κοινωνία ένα έργο που αξίζει να δουν και να γνωρίσουν όλοι.

«Ένα Έργο, μια ιστορία», λοιπόν, και το σίγουρο είναι πως αυτές οι ιστορίες αξίζει να γίνουν παραδείγματα προς μίμηση.

*Το πρώτο επεισόδιο της σειράς παρουσιάστηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο ΣΚΑΪ. Τα επεισόδια θα μείνουν διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του skai.gr και στο ergohellas.gr