ΔΙΕΘΝΗ

Τίτλοι τέλους για την Tupperware - Υπέβαλε αίτηση πτώχευσης μετά από χρόνια προβλημάτων

AP Photo/Garrett Cheen, File

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Tupperware, γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, μετά από χρόνια πτώσης της δημοτικότητάς της και οικονομικών προβλημάτων.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η οικονομική θέση της εταιρείας έχει επηρεαστεί σοβαρά από το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον», ανέφερε η Laurie Ann Goldman, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Tupperware Brands Corporation, σε ανακοίνωσή της αργά την Τρίτη.

Το κεφάλαιο 11 της πτώχευσης επιτρέπει στις εταιρείες να επιλύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα μέσω αναδιάρθρωσης.

«Αυτή η διαδικασία έχει ως στόχο να μας παρέχει ουσιαστική ευελιξία καθώς επιδιώκουμε στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για να υποστηρίξουμε τη μεταμόρφωσή μας σε μια εταιρεία με ψηφιακή προτεραιότητα και τεχνολογικό προσανατολισμό», πρόσθεσε η Γκόλντμαν.

Τέλος στα «πάρτι Tupperware»

Η Tupperware πωλούσε ιστορικά στους καταναλωτές μόνο μέσω των λεγόμενων άμεσων πωλήσεων, συνηθέστερα σε «πάρτι Tupperware», παρόμοια με το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας καλλυντικών Avon, και άρχισε να πωλεί στο Target μόνο το 2022. Η 78χρονη μάρκα έδωσε τη δυνατότητα στις γυναίκες να εισέλθουν στην επιχείρηση πωλήσεων.

«Το πάρτι τελείωσε για την Tupperware», δήλωσε σε σημείωμά της η Susannah Streeter, επικεφαλής του τμήματος χρημάτων και αγορών της βρετανικής επενδυτικής πλατφόρμας Hargreaves Lansdown.

«Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να βρεθεί αγοραστής για την επιχείρηση, αλλά, με το πλαστικό να θεωρείται κάθε άλλο παρά φανταστικό μεταξύ των καταναλωτών με οικολογική συνείδηση, η αναζωογόνηση της μάρκας θα είναι ένας δύσκολος αγώνας».

Παρόλο που η μάρκα ήταν κάποτε ένα οικιακό όνομα, έγινε λιγότερο δημοφιλής στους νεότερους καταναλωτές, σε αντίθεση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές της.

Η Tupperware έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τον Απρίλιο του 2023, όταν αποκάλυψε σε κανονιστική κατάθεση ότι θα μπορούσε να κλείσει την επιχείρησή της. Η εταιρεία με έδρα τη Φλόριντα δήλωσε τότε ότι, αν δεν έβρισκε περισσότερα μετρητά, δεν θα ήταν πλέον σε θέση να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της.

Η Tupperware βρήκε αυτή τη σανίδα σωτηρίας τέσσερις μήνες αργότερα, όταν κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της για τη μείωση των υποχρεώσεων πληρωμής τόκων κατά 150 εκατομμύρια δολάρια. Εξασφάλισε επίσης 21 εκατ. δολάρια σε νέα χρηματοδότηση, παράταση της προθεσμίας για την αποπληρωμή χρέους ύψους 348 εκατ. δολαρίων περίπου και μείωση του ποσού του χρέους που όφειλε κατά 55 εκατ. δολάρια περίπου.

Ωστόσο, τα οικονομικά της εταιρείας εξακολουθούσαν να μειώνονται μετά τη συμφωνία.

Η Tupperware έκλεισε το μοναδικό της εργοστάσιο στις ΗΠΑ, στη Νότια Καρολίνα, φέτος, με αποτέλεσμα 148 απολύσεις, σύμφωνα με την κατάθεση του νόμου για την προσαρμογή και επανακατάρτιση των εργαζομένων (Worker Adjustment and Retraining Notification Act).

Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι θα ζητήσει την έγκριση του πτωχευτικού δικαστηρίου για να συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του κεφαλαίου 11.

Πολλές επιχειρήσεις υποβάλλουν αίτηση για προστασία από την πτώχευση για να τερματίσουν ορισμένες δραστηριότητες, να αποβάλουν το χρέος και να μειώσουν το κόστος. Η πτώχευση του κεφαλαίου 11 είναι μια συνηθισμένη οδός.

Οι μετοχές της Tupperware έχουν κατακρημνιστεί κατά 74,5% φέτος και η τελευταία τιμή τους ήταν μόλις 51 σεντς.

‘The party is over’ as Tupperware files for bankruptcy after years of troubles

By Ramishah Maruf and Olesya Dmitracova, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης