ΔΙΕΘΝΗ

Ένα βήμα πριν την πτώχευση η Tupperware Brands

Ένα βήμα πριν την πτώχευση η Tupperware Brands
The Associated Press

Να καταθέσει αίτηση πτώχευσης ετοιμάζεται η Tupperware Brands, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο αποδίδει τις πληροφορίες στο Bloomberg News, επικαλούμενο άτομα με γνώση των σχεδίων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα αυτό μπορεί να γίνει ακόμα αυτή την εβδομάδα.

Οι προετοιμασίες πτώχευσης ακολουθούν παρατεταμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Tupperware και των δανειστών της σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης χρέους άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δανειστές συμφώνησαν φέτος να της δώσουν μια μικρή ανάσα με τους παραβιασμένους όρους του δανείου, ωστόσο η κατάσταση της εταιρείας συνέχισε να επιδεινώνεται.

Τα σχέδια δεν είναι οριστικά και μπορεί να διαφοροποιηθούν, εκτίμησαν οι πηγές, ωστόσο, η εταιρεία προειδοποιεί εδώ και χρόνια σχετικά με τις προοπτικές της.

Ήδη από τον Ιούνιο παρουσίασε σχέδιο για κλείσιμο του μοναδικού εργοστασίου που είχε στις ΗΠΑ το οποίο περιλάμβανε και απόλυση των σχεδόν 150 εργαζόμενων, ενώ πέρυσι, αντικατέστησε τον CEO Miguel Fernandez και αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου στην προσπάθειά της να ανατρέψει την αρνητική πορεία, διορίζοντας την Laurie Ann Goldman νέα CEO.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση 15,8% στα 43 σεντς μετά το καμπανάκι και έκλεισαν με πτώση 57%.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία ιδρύθηκε το 1946 από τον χημικό Earl Tupper και η δημοτικότητά της εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του 1950, καθώς οι γυναίκες της μεταπολεμικής γενιάς διοργάνωναν «πάρτι Tupperware» στα σπίτια τους για να πουλήσουν δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, καθώς αναζητούσαν την ενδυνάμωση και την ανεξαρτησία.