ΔΙΕΘΝΗ

Tesla: Τα έσοδα ξεπέρασαν τις προβλέψεις αλλά τα κέρδη έχασαν τις εκτιμήσεις

Κτηριακές υποδομές της Tesla

AP Photo/Ebrahim Noroozi

Το χαμηλότερο περιθώριο κέρδους της σε περισσότερα από πέντε χρόνια ανακοίνωσε την Τρίτη η Tesla και έχασε τους στόχους της Wall Street για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων μείωσε τις τιμές για να αναζωογονήσει τη ζήτηση, ενώ αύξησε τις δαπάνες για έργα τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παραγωγή νέων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων πιο προσιτών μοντέλων, το πρώτο εξάμηνο του 2025, αν και τα μοντέλα θα έχουν ως αποτέλεσμα την επίτευξη μικρότερης μείωσης του κόστους από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Οι μετοχές υποχώρησαν κατά 8% στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές.

«Ίσως περισσότερο από ποτέ στην πρόσφατη ιστορία της εταιρείας, οι επενδυτές της Tesla χρειάζονται αποτελέσματα- αυτά θα πρέπει να έρθουν γρήγορα - τόσο για το ανθρωποειδές ρομπότ όσο και για το Robotaxi», δήλωσε ο Thomas Monteiro, ανώτερος αναλυτής του Investing.com, σύμφωνα με το Reuters.

Το δεύτερο τρίμηνο ήταν ταραχώδες, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Elon Musk να βάζει στο ράφι την ανάπτυξη ενός ολοκαίνουργιου φθηνότερου αυτοκινήτου υπέρ λιγότερο φιλόδοξων μοντέλων χαμηλότερου κόστους και να εργάζεται για τη δημιουργία αυτοκινούμενων ταξί, βοηθώντας στην ενίσχυση των μετοχών.

Η εταιρεία απέλυσε επίσης περισσότερο από το 10% των υπαλλήλων της για να μειώσει το κόστος, ενώ η Tesla δήλωσε ότι τα κέρδη επιβαρύνθηκαν επίσης από τις δαπάνες αναδιάρθρωσης και την αύξηση των λειτουργικών δαπανών που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα έργα τεχνητής νοημοσύνης.

Η Tesla κατέγραψε μεικτό περιθώριο κέρδους στην αυτοκινητοβιομηχανία εξαιρουμένων των ρυθμιστικών πιστώσεων 14,6% το δεύτερο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 16,29%, σύμφωνα με 20 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Visible Alpha.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης