ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ίλον Μασκ έγραψε ιστορία - Λαμβάνει το μεγαλύτερο πακέτο αμοιβών με απόφαση των μετόχων της Tesla

Ο Ίλον Μασκ έγραψε ιστορία - Λαμβάνει το μεγαλύτερο πακέτο αμοιβών με απόφαση των μετόχων της Tesla

Ο Ίλον  Μασκ

AP Photo / Richard Drew, File

Πράσινο φως για  ένα πακέτο αμοιβών ρεκόρ για τον Ίλον Μασκ έδωσαν οι μέτοχοι τηw Τesla, ενώ ενέκριναν ένα σχέδιο για τη μεταφορά της νομικής έδρας της εταιρείας στο Τέξας.

Η συμφωνία είχε μπλοκαριστεί νωρίτερα φέτος από δικαστή στο Ντελαγουέαρ λόγω ανησυχιών ότι ήταν άδικη για τους μετόχους.

Η ψηφοφορία αποτελεί νίκη για τον πολυεκατομμυριούχο, ο οποίος είχε κάνει έντονη εκστρατεία για την πληρωμή, η οποία αξίζει έως και 56 δισ. δολάρια. Το ακριβές ποσό εξαρτάται από την τιμή της μετοχής της Tesla.

«Γ@μ@τ@, σας αγαπώ παιδιά», είπε στο πλήθος των ενθουσιωδών μετόχων που είχαν συγκεντρωθεί στο Τέξας για την ετήσια συνέλευση της εταιρείας.

Η συμφωνία αξίζει πάνω από 3.000 φορές περισσότερο από ό,τι έβγαλε πέρυσι.

Ωστόσο, η ψηφοφορία δεν είναι δεσμευτική και νομικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές αν το δικαστήριο που μπλόκαρε τη συμφωνία θα δεχθεί την επαναληπτική ψηφοφορία και θα επιτρέψει στην εταιρεία να επαναφέρει το πακέτο αμοιβών.

«Η ψηφοφορία δεν αλλάζει τίποτα», δήλωσε ο Mathieu Shapiro, διευθύνων σύμβουλος της δικηγορικής εταιρείας Obermayer Rebmann Maxwell & Hippel.

«Προσφέρει μόνο ευκαιρίες στην Tesla να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την ψηφοφορία για να επιτύχει μια καλύτερη απόφαση στο μέλλον.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ένα άλλο δικαστήριο είναι πρόθυμο να αναγνωρίσει μια ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου», λέει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ