ΔΙΕΘΝΗ

Η οικονομική πολιτική του Στάρμερ περιλαμβάνει κρατικοποιήσεις και δημιουργία πλούτου

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ

AP photos / David Cliff

Στο εκλογικό μανιφέστο του κόμματος, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ περιέγραψε μέτρα δαπανών για τη δημιουργία μιας νέας δημόσιας ενεργειακής εταιρείας, τη μείωση των χρόνων αναμονής στο NHS, την κατασκευή νέων κατοικιών και την επανεθνικοποίηση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών.

Αλλά τοποθετήθηκε επίσης ως σταθερά φιλοεπιχειρηματίας, συνεχίζοντας την επί χρόνια προσέγγιση του προς τους παραδοσιακά δεξιούς ψηφοφόρους με σχέδια για «δημιουργία πλούτου» και ένα Εθνικό Ταμείο Πλούτου.

«Η οικονομική ανάπτυξη και η κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να συμβαδίζουν», δήλωσε ο Στάρμερ στην εκδήλωση για την παρουσίαση του μανιφέστου.

Οι Εργατικοί έχουν περιγράψει πέντε μακροπρόθεσμες αποστολές αν έρθουν στην εξουσία: προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, αναμόρφωση του NHS, δημιουργία ασφαλέστερων δρόμων και παροχή «ευκαιριών» μέσω μιας νέας ατζέντας δεξιοτήτων.

Για να βοηθήσει αυτούς τους στόχους, ο Στάρμερ σχεδιάζει μια ριζική αναδιοργάνωση των υπουργείων της κυβέρνησης, δήλωσαν στους FT στελέχη των Εργατικών.

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος ψήφισε υπέρ της εκστρατείας Remain και όχι υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016 για την ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει επίσης δεσμευτεί να βελτιώσει την «κακοφτιαγμένη» συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου - ΕΕ, μεταξύ άλλων σε τομείς όπως το εμπόριο, η έρευνα και η ασφάλεια. Ωστόσο, έχει επιμείνει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επανέλθει η Βρετανία στο μπλοκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης