ΧΡΗΜΑ

Τα νέα ψηφιακά εργαλεία της ΑΑΔΕ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Τα νέα ψηφιακά εργαλεία της ΑΑΔΕ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
EUROKINISSI

Ένα νέο εργαλείο κατά της φοροδιαφυγής θα ενεργοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), συμπεριλαμβανομένων των σαρωτικών διασταυρώσεων φορολογικών στοιχείων και στοιχείων για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων.

Πρόκειται για μια νέα ψηφιακή μονάδα που θα αξιοποιήσει, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, όλες τις δεξαμενές φορολογικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών φορολογικών συστημάτων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδικτύου.

Στόχος της ΑΑΔΕ είναι η νέα μονάδα να λειτουργεί σε συνδυασμό με όλα τα «εργαλεία» της φορολογικής διοίκησης, όπως τα ηλεκτρονικά βιβλία (myDATA), η εφαρμογή appodixi, η διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές αλλά και οι πλατφόρμες για τους πολίτες. καταγγελίες προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες εύρεσης εισοδημάτων που δεν δηλώνονται στην Εφορία ή φόρων που δεν καταβάλλονται.

Τα ψηφιακά εργαλεία κατά της φοροδιαφυγής

  • Έλεγχοι για ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας μέσω ειδικής πλατφόρμας, αλλά και με scanner – tablets με πρόστιμα από 250€ – 30.000 € σε περίπτωση υποτροπής

  • Ψηφιακό πελατολόγιο – καταγραφή πελατών σε ειδικό ψηφιακό αρχείο για διασταύρωση με αποδείξεις που έχουν εκδοθεί

  • Μητρώο ιδιοκτησίας και διαχείρισης ακίνητων με διασύνδεση με Ε2 και κτηματολόγιο, ώστε να εντοπίζονται τυχόν διάφορες στα ενοίκια.