ΧΡΗΜΑ

Ρεύμα: Τι θα πληρώσουν τα νοικοκυριά τον Αύγουστο - Οι τελικές χρεώσεις

Ρεύμα: Τι θα πληρώσουν τα νοικοκυριά τον Αύγουστο - Οι τελικές χρεώσεις

Τιμολόγιο ρεύματος

Pixabay

Κάτω από τα 15 λεπτά του ευρώ διαμορφώνονται οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ανά κιλοβατώρα, για τη συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών καταναλωτών, μετά την έκτακτη επιδότηση στους λογαριασμούς του Αυγούστου.

Οι προμηθευτές συγκράτησαν τις αυξήσεις των τιμών στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος αυτό τον μήνα, μετά τις αυξήσεις που καταγράφηκαν τον Ιούλιο στις τιμές της χονδρικής αγοράς ρεύματος, με ώθηση κυρίως από τους «παίκτες» που κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς.

Την αρχή έκανε η ΔΕΗ (κλικ εδώ) ανακοινώνοντας έκπτωση 53% στις χρεώσεις του πράσινου τιμολογίου τον Αύγουστο και αμέσως μετά ήρθαν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις επιδοτήσεις στα κυμαινόμενα τιμολόγια.

Τα πράσινα τιμολόγια των προμηθευτών όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής έχουν ως εξής:

prasina.jpg

Τα κίτρινα τιμολόγια των προμηθευτών που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:

kitrina.jpg

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα είπε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, η επιδότηση που ανακοινώθηκε σήμερα, κρατά «σε προσιτό επίπεδο τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τους οικιακούς καταναλωτές και ενισχύει περισσότερο τους 700.000 περίπου δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρίχνοντας την τελική τιμή στα 11,3 λεπτά/kWh για την πλειοψηφία των συγκεκριμένων καταναλωτών».