ΧΡΗΜΑ

Τελειώνει ο χρόνος για τις φορολογικές δηλώσεις - Τα σενάρια για παράταση

Φορολογικές δηλώσεις

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λιγότερες από τέσσερις μέρες μένουν για την εκπνοή της προθεσμίας των φορολογικών δηλώσεων, την ώρα που λογιστές και φοροτεχνικοί επιμένουν πως η παράταση της προσθεσμίας είναι απαραίτητη. 

Μάλιστα, σύμφωνα με ανθρώπους του χώρου ενδέχεται αύριο Τετάρτη 24/7 να πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη για να γίνει εκτίμηση της κατάστασης. από εκεί θα φανεί αν το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα αποφασίσει τελικά να δώσει την πολυπόθητη παράταση.

Αν και το πιθανότερο σενάριο «βλέπει» μια σύντομη παράταση 1-2 ημερών και όχι παράταση ενός μήνα όπως ζητούν οι επαγγελματίες του χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα σε εκκρεμότητα βρίσκονται περισσότερες από 1 εκατομμύριο δηλώσεις φυσικών προσώπων και περίπου 100.000 δηλώσεις νομικών προσώπων.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 5.614 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6,6 εκατομμυρίων δηλώσεων και για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου που εκπνέει κανονικά η προθεσμία θα πρέπει από σήμερα να υποβάλλονται 250.000 δηλώσεις κατά μέσο όρο την ημέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έχουν υποβληθεί:

  • Ε1: 5.614.779 δηλώσεις
  • Ε2: 2.713.585 δηλώσεις
  • Ε3: 1.118.332 δηλώσεις

Η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής δείχνει πως οι δηλώσεις με πιστωτικό αποτέλεσμα ανέρχονται στο 20,6%, οι μηδενικές 46,69% και οι χρεωστικές αποτελούν το 33,25%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης