ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Airbnb για νέες ρυθμίσεις: Η ετήσια μίσθωση ενός ακίνητου στην Ελλάδα δεν ξεπερνά τις 24 ημέρες

Airbnb για νέες ρυθμίσεις: Η ετήσια μίσθωση ενός ακίνητου στην Ελλάδα δεν ξεπερνά τις 24 ημέρες

«Σε όλη την Ελλάδα, ένας τυπικός οικοδεσπότης στην Airbnb νοικιάζει ένα σπίτι για μόλις 24 διανυκτερεύσεις το χρόνο, ενώ περισσότεροι από ένας στους δύο αναφέρουν ότι το επιπλέον εισόδημα από αυτή τη δραστηριότητα τους βοηθάει να συντηρούν τα σπίτια τους», σημειώνει σε δήλωσή της η επικεφαλής Public Policy της Airbnb για τη Νότια Ευρώπη, Βαλεντίνα Ρέινο, σε συνέχεια των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τις νέες ρυθμίσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα.

Στη δήλωσή της, η κ. Ρέινο επισημαίνει ότι «αναγνωρίζουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ορισμένες γειτονιές της Αθήνας – όπου η τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένη ή η διαθεσιμότητα σπιτιών σπάνια – και θέλουμε να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση σε στοχευμένες και αναλογικές λύσεις που θα βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των οφελών της φιλοξενίας με τις ανάγκες αυτών των περιοχών».

«Η Airbnb συνεργάζεται με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τον Απρίλιο 2021 για την παροχή όλων των δεδομένων της από τις καταχωρήσεις στην χώρα, μια συμφωνία ορόσημο βέλτιστης πρακτικής σε ολόκληρη την Ευρώπη» προστίθεται στη δήλωση.