ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Φρένο» στα νέα Airbnb σε τρεις κορεσμένες περιοχές της Αθήνας

«Φρένο» στα νέα Airbnb σε τρεις κορεσμένες περιοχές της Αθήνας
INTIME NEWS

Νέα δεδομένα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στο 1ο, 2ο και 3ο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων φέρνουν τα νέα μέτρα που στόχο έχουν να ανακουφίσουν το στεγαστικό ζήτημα που βιώνουν πολλές περιοχές. 

Σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο εταιριών βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων, Κωνσταντίνο Κιάμο, μπαίνει «φρένο» στα νέα Airbnb σε τρεις κορεσμένες περιοχές της Αθήνας.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, τα airbnb αποτελούν μόλις το 5% των κατοικιών στις κορεσμένες περιοχές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, σε περιοχές όπως το Κουκάκι, τα Εξάρχεια, το Παγκράτι, το Μετς, ο Βοτανικός, το Ρουφ και το Μεταξουργείο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα μπορούν να βγάλουν νέες άδειες για βραχυχρόνια μίσθωση για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Τα μέτρα για το Στεγαστικό

Όσον αφορά το στεγαστικό ζήτημα ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ ανακοίνωσε πως ξεκινάει άμεσα το δεύτερο πρόγραμμα «Σπίτι μου» με πόρους 2 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το νέο πρόγραμμα θα βοηθήσει να αποκτήσουν σπίτι πάνω από 15.000 νέα ζευγάρια, ως 50 ετών.

«Εξασφαλίσαμε 400 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να διαθέσουμε δάνεια ως 20.000 ευρώ, με μηδενικό επιτόκιο, για την ενεργειακή αναβάθμιση 20.000 κατοικιών» πρόσθεσε.

Παράλληλα, προβλέπεται απαλλαγή από το φόρο ενοικίου για τρία χρόνια σε όποιον νοικιάσει ένα κλειστό σπίτι.

Ακόμα, αυξάνεται σε 20% η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ σε όσους ασφαλίζουν τα ακίνητα τους.

Τέλος, αυξάνεται από Απρίλιο έως Οκτώβριο το Τέλος Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση, αναλογικά, για ξενοδοχεία, καταλύματα και ενοικιαζόμενα ακίνητα μέσω πλατφορμών. Τα συγκεκριμένα έσοδα θα επιστρέφουν στις τοπικές κοινωνίες για να οργανώσουν καλύτερα τις υποδομές τους απέναντι στο βάρος που δέχονται κάθε καλοκαίρι.