ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μέσα στο 2025 η χορήγηση αδειών για το «Σύστημα αποθήκευσης ενέργειας στην Πτολεμαΐδα»

Ηλεκτρική ενέργεια

UNSPLASH

Ένα ακόμη βήμα για την υλοποίησης του σχεδίου αποθήκευσης ενέργειας σε συσσωρευτές στην Πτολεμαΐδα, με φορέα υλοποίησης την εταιρεία «Πτολεμαΐδα Storage Μ.Α.Ε.», έγινε με την αποδοχή του υποβληθέντος φακέλου από το Υπουργείο Ανάπτυξης, που επιβεβαιώνει την ωριμότητα του έργου.

Στον απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και υπογράφει ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρεται ότι αποφασίζεται η αποδοχή του υποβληθέντος φακέλου, κατόπιν σχετικού ελέγχου και επιβεβαιώνεται η ωριμότητα του έργου, προκειμένου να εισέλθει στη διαδικασία χορήγησης των απαραίτητων αδειών για την υλοποίησης του.

Ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας ορίζεται η σημερινή απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο φορέας υλοποίησης του έργου δεσμεύεται, εντός τριών μηνών, να καταρτίσει και να υποβάλλει στην γενική διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης (Εθνική Αρμόδια Αρχή), ένα σχέδιο σχετικά με τη δημόσια συμμετοχή στη διαδικασία χορήγησης των αδειών και για την εξασφάλιση της έγκαιρης πληροφόρησης του κοινού.

Επιπλέον, ο φορέας υλοποίησης του έργου οφείλει να υποβάλλει στην Εθνική Αρμόδια Αρχή αίτηση με πλήρη φάκελο δικαιολογητικών για την έκδοση της απαιτούμενης άδειας για την υλοποίηση του έργου.

Η περίοδος μεταξύ της έναρξης της διαδικασίας αδειοδότησης και της αποδοχής του υποβληθέντος φακέλου της αίτησης, από την Εθνική Αρμόδια Αρχή, ολοκληρώνεται εντός ενδεικτικής περιόδου 24 μηνών.

Η προθεσμία για τη χορήγηση της άδειας για την υλοποίηση του έργου δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 18 μήνες από την ημερομηνία αποδοχής της αίτησης.

Υπενθυμίζεται στην απόφαση ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπέβαλε ο φορέας, η ολοκλήρωση των αδειοδοτικών διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου, προγραμματίζεται, εντός των προθεσμιών και πιο συγκεκριμένα, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2025.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης