ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος 3% για τις μετοχές της Deutsche Bank μετά τον διακανονισμό με την Postbank

Άνοδος 3% για τις μετοχές της Deutsche Bank μετά τον διακανονισμό με την Postbank
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Σε διακανονισμούς με το 60% σχεδόν των εναγόντων κατέληξε η Deutsche Bank σε μια μακροχρόνια υπόθεση που υποστηρίζει ότι ο γερμανικός δανειστής δεν πλήρωσε επαρκώς για την εξαγορά της Postbank πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.

Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, η Deutsche Bank ανέφερε ότι κατέληξε σε συμφωνίες με περισσότερους από 80 ενάγοντες για διακανονισμό 31 ευρώ (34,53 δολάρια) ανά μετοχή, όπως πρότεινε η τράπεζα. Αυτό θα επιτρέψει στον μεγαλύτερο δανειστή της Γερμανίας να αποδεσμεύσει τα κεφάλαια και να ενισχύσει τα αναμενόμενα προ φόρων κέρδη της Deutsche Bank για το τρίτο τρίμηνο κατά 430 εκατ. ευρώ, ανέφερε.

Οι μετοχές της Deutsche Bank σημείωναν άνοδο 2,68% στις 13:22 στο Λονδίνο, περίπου στο υψηλότερο επίπεδό τους εδώ και ένα μήνα.

Η μετοχή υποχώρησε απότομα μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου της τράπεζας που δημοσιεύθηκαν στις 24 Ιουλίου, στα οποία ανέφερε την πρώτη καθαρή ζημία της εδώ και τέσσερα χρόνια, κυρίως λόγω της πρόβλεψης ύψους 1,3 δισ. ευρώ για τις υποθέσεις της Postbank.

Αυτό περιλαμβάνει τον μεγαλύτερο μεμονωμένο ενάγοντα που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο των απαιτήσεων, δήλωσε η τράπεζα την Τετάρτη, όπως σημειώνει το CNBC.

Οι αγωγές ασκήθηκαν κατά της Deutsche Bank από μια σειρά θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η τράπεζα δεν πλήρωσε επαρκώς κατά την πολυεπίπεδη εξαγορά της Postbank, μιας γερμανικής τράπεζας λιανικής με εκατομμύρια πελάτες. Τα ιδρύματα συγχωνεύθηκαν το 2018.

Συμφωνίες διακανονισμού με πρόσθετους ενάγοντες θα μπορούσαν να έχουν «περαιτέρω θετικές επιπτώσεις στις συνολικές προβλέψεις που έχουν ληφθεί για τη δικαστική διαμάχη», δήλωσε η τράπεζα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τους διακανονισμούς που ανακοινώσαμε σήμερα, οι οποίοι μειώνουν σημαντικά το κόστος και τον κίνδυνο της δικαστικής διαμάχης για την εξαγορά της Postbank και έχουν θετικό αντίκτυπο στα κέρδη και την κεφαλαιακή μας θέση», δήλωσε εκπρόσωπος της Deutsche Bank.

«Στο πλαίσιο αυτής της βελτίωσης του κεφαλαιακού μας σχεδίου, θα επανεξετάσουμε τα σχέδια διανομής μας και θα τα συζητήσουμε με τις ρυθμιστικές μας αρχές στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου διαλόγου μας. Όπως και προηγουμένως, θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην παροχή δυναμικής franchise, στις λειτουργικές επιδόσεις και στην ανταμοιβή των μετόχων».