ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις δημάρχων για τους μετανάστες στο Ελληνικό

Αντιδράσεις δημάρχων για τους μετανάστες στο Ελληνικό
Ουρές μεταναστών στο γήπεδο του Ελληνικού CNN Greece

Σοβαρές αντιδράσεις των δημάρχων των νότιων προαστίων προκάλεσε η μεταφορά των μεταναστών από την Ειδομένη στο Ελληνικό.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στον χώρο οι κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενηθούν τόσοι μετανάστες αλλά και ο φόβος των δημάρχων ότι εκατοντάδες εξ αυτών θα εγκλωβιστούν τελικά στα νότια προάστια, πυροδότησαν αντιδράσεις και νέο κύκλο αντιπαραθέσεων γύρω από ένα τόσο ευαίσθητο πολιτικά και κοινωνικά ζήτημα.

Οι 4 δήμαρχοι των νοτίων προαστίων έστειλα επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τονίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου σε 'αποθήκη ψυχών», ούτε «να μετατραπεί σε χώρο διαμονής οικονομικών μεταναστών».

Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γ. Μουζάλας δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο που οι μετανάστες θα παραμείνουν στο Ελληνικό την ώρα που το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο πρέπει να έχει παραδοθεί για αγώνες σε μια εβδομάδα. «Δεν ξέρω πού θα πάνε οι μετανάστες μετά από εδώ, θα το μάθετε τότε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ