ΚΟΣΜΟΣ

Υπέκυψε στα τραυματά του ο Παλαιστίνιος που πυροβολήθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες

Υπέκυψε στα τραυματά του ο Παλαιστίνιος που πυροβολήθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες

Τεταμένο παραμένει το κλίμα γύρω από την Πλατεία των Τζαμιών με τις ισραηλινές Αρχές να ανακοινώνουν σήμερα ότι απαγορεύουν την πρόσβαση σε όλους τους άντρες κάτω των 50 ετών για την προσευχή της Παρασκευής υπό τον φόβο νέων διαδηλώσεων. Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές Αρχές, υπέκυψε στα τραυματά του ο παλαιστίνιος διαδηλωτής που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από ισραηλινούς στρατιώτες στις αρχές της εβδομάδας. 

Αυτή η κίνηση, έρχεται ως απάντηση στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες Πέμπτη και την επιστροφή των Παλαιστινίων στην πλατεία.

Συγκεκριμένα, οι τοπικές αρχές ασφαλείας υποστηρίζουν πως, οδηγούνται σε αυτή την απόφαση έπειτα από πληροφορίες πως επρόκειτο να σημειωθούν επεισόδια με αφορμή την επιστροφή των Μουσουλμάνων στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ, για την προσευχή της Παρασκευής. Άλλωστε, οι 15 ημέρες μποϊκοτάζ που υπήρξαν εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας που είχαν τοποθετήσει οι Ισραηλινοί είχε ήδη εντείνει το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Εν τω μεταξύ, το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ο 25χρονος Παλαιστίνιος διαδηλωτής Μουχαμάντ Κάναν υπέκυψε χθες το βράδυ στα τραύματά του έπειτα από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι πριν από τρεις ημέρες από ισραηλινές δυνάμεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Κανάν αποτελεί τον πέμπτο κατά σειρά Παλαιστίνιο που σκοτώνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες.