ΚΟΣΜΟΣ

Αντικρουόμενες πληροφορίες για το αν είναι νεκρός ο Αμπαούντ

Αντικρουόμενες πληροφορίες για το αν είναι νεκρός ο Αμπαούντ
REUTERS/Social Media Website

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τον φερόμενο ως "εγκέφαλο" της πολύνεκρης και πολυμέτωπης τρομοκρατικής επίθεσης της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι καθώς μετά την σημερινή αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί που φαινομενικά διεξήχθη με σκοπό τον εντοπισμό του, δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση για την τύχη του. 

Οι εισαγγελικές αρχές δηλώνουν ότι δεν ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες, το πρωί στην επιχείρηση στο Σεν Ντενί και τονίζουν ότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο νεκροί, όπως μεταδίδει το CNN.com.

Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της Washington Post που επικαλείται δυο ανώτατα στελέχη υπηρεσιών πληροφοριών, ο "ιθύνων νους" του μακελειού είναι νεκρός.

Επισημαίνεται περαιτέρω πως περισσότεροι από 100 αστυνομικοί και στρατιώτες εισέβαλαν στο κτίριο στη διάρκεια επτάωρης πολιορκίας που είχε ως αποτέλεσμα δυο ανθρώπους νεκρούς, ένας εκ των οποίων ήταν και ο καταζητούμενος τρομοκράτης.

Το δημοσίευμα ξεκαθαρίζει ότι η επιβεβαίωση ήρθε ως αποτέλεσμα ανάλυσης των ειδικών που συνέλεξαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία -ακόμα και DNA- από το διαμέρισμα το οποίο πολιορκούσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας πριν γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από τις αρχές.

Ο Γάλλος εισαγγελέας ανέφερε αργά το απόγευμα ότι μέσα από το διαμέρισμα έγιναν τρεις συλλήψεις και ο ένας από τους συλληφθέντες είχε χτυπηθεί από σφαίρα.