Η πρώτη φωτογραφία του τέρατος του Λοχ Νες
Στις 12 Νοεμβρίου 1933, έβλεπε το φως της δημοσιότητας η θρυλική φωτογραφία της Νέσι, του υπερφυσικού πλάσματος που αναζητείται στη σκωτσέζικη λίμνη του Λοχ Νες.
Από τότε μέχρι σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι την έχουν δει. Τέτοιες μαρτυρίες φτάνουν μέχρι και το 2015. Εντούτοις, συνεχώς αναπτύσσονται θεωρίες και προσεγγίσεις για να καλύψουν το κενό των αποδείξεων.
Η άποψη καθηγητή σίγουρα δεν θα αρέσει σε πολλούς Σκωτσέζους, ιδίως όσων ζουν στην ομιχλώδη περιοχή λίμνης Νες. Ο κ. Γουίλιαμς υποστηρίζει πως το τέρας είναι μύθος και πως φτιάχτηκε για να έρθουν τουρίστες στην περιοχή.
Φαίνεται λοιπόν, σύμφωνα με τον καθηγητή Γκάρεθ Γουίλιαμς πως η ιδέα δημιουργήθηκε, για να προσελκύσει τους τουρίστες στην περιοχή αλλά και την ευρύτερη Σκωτία, τα δύσκολα χρόνια μετά τη μεγάλη ύφεση, τη δεκαετία του 30. Όπως λέει ο καθηγητής, ήταν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων εκείνοι που προσέλαβαν εταιρεία για να βελτιώσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, ξεκίνησε η ιστορία του τέρατος.
Στο πρώτο ερώτημα που μπαίνει υπάρχει απάντηση. Από πού δηλαδή οι ξενοδόχοι πήραν αφορμή και έφτιαξαν την ιστορία με το τέρας. Υπάρχει λοιπόν λογοτεχνικό βιβλίο, του οποίου ο συγγραφέας, εμπνευσμένος από τη "βαριά" ατμόσφαιρα της περιοχής, "τοποθέτησε" κάποιο είδος πλάσματος μέσα σε αυτό. Το βιβλίο γράφτηκε γύρω στο 1871. Η πρώτη "εμφάνιση" της κυρίας Νέσι χρονολογείται τότε.
Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει τουριστικό εισόδημα της τάξης των 30 εκατ. λιρών.
Στο βιβλίο του ο καθηγητής περιγράφει πως δημιουργήθηκε ο μύθος, σε μία παμπ κοντά στην πλατεία Τραφάλγκαρ, στο Λονδίνο.
Orion Publishing CO
Έχει δίκιο ο καθηγητής ή όχι; Είναι σίγουρο πως η λογική λέει ότι τέρας δεν υπάρχει. Από την άλλη όμως, είναι σίγουρο ότι ο μύθος του Λοχ Νες δεν πρόκειται να πεθάνει...