ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Επίθεση καμικάζι με στόχο βουλευτή

Αφγανιστάν: Επίθεση καμικάζι με στόχο βουλευτή
EPA/JAWAD JALALI/φωτογραφία αρχείου

Βομβιστική επίθεση με στόχο Αφγανό βουλευτή σημειώθηκε την Τετάρτη στην Καμπούλ, με τις πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων να είναι συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με το Reuters, από την έκρηξη τραυματίστηκε το μέλος του αφγανικού κοινοβουλίου, Fakori Behishti, ο γιος του, αλλά και αρκετοί άλλοι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, ενώ το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο αστυνομική πηγή μεταδίδει ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός και άλλοι τέσσερις τραυματίες.

Η περιοχή στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα γειτονικά νοσοκομεία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, μεταδίδουν εικόνες από κτίρια και αυτοκίνητα που επλήγησαν από την έκρηξη, ενώ δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, για τη βομβιστική αυτή επίθεση.

Η έκρηξη κατέστρεψε το όχημα στο οποίο επέβαινε ο βουλευτής, ενώ ζημιές προκλήθηκαν τόσο σε παρακείμενα αυτοκίνητα, ενώ έσπασαν και οι βιτρίνες των καταστημάτων της περιοχής.

Αυτή δεν είναι η πρώτη επίθεση κατά μέλους του κοινοβουλίου, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα βομβιστής καμικάζι παρέσυρε στο θάνατο επτά ανθρώπους στην επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε με στόχο βουλευτή, ο οποίος πάντως επέζησε.