ΚΟΣΜΟΣ

Στην Τουρκία πηγαίνει η Μέρκελ για προσφυγικό και Συρία

Στην Τουρκία πηγαίνει η Μέρκελ για προσφυγικό και Συρία
EUROKINISSI

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα μεταβεί στην Τουρκία, την προσεχή Κυριακή, για τη διεξαγωγή συνομιλιών που σχετίζονται με την ασφάλεια, την προσφυγική κρίση αλλά και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

"Οι συνομιλίες αυτές (με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου) θα αφορούν κυρίως τον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας, την κατάσταση στη Συρία, τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης καθώς και διμερή θέματα", δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η ανακοίνωση της επίσκεψης έρχεται δύο ημέρες μετά την διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην τουρκική πρωτεύουσα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 97 ανθρώπους.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, προσδοκά βοήθεια από τη πλευρά της Τουρκίας για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των προσφυγικών ροών.

Σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι ένα νέο κύμα προσφύγων είναι πιθανό να καταφτάσει στη χώρα μετά τις στρατιωτικές επεμβάσεις της Ρωσίας σε Idlib και Χαλέπι.