ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Ένοπλος κρατά ομήρους σε ταξιδιωτικό πρακτορείο

Παρίσι: Ένοπλος κρατά ομήρους σε ταξιδιωτικό πρακτορείο
Twitter

Έληξε η ομηρία που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής σε ταξιδιωτικό γραφείο στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει σε tweet η γαλλική αστυνομία, έξι άτομα τα οποία ήταν όμηροι, αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο ο ένοπλος δράστης φαίνεται πως κατάφερε να ξεφύγει.

Μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες είχε δηλώσει εξ' αρχής στο πρακτορείο Reuters πως δεν φαίνεται η ομηρία να συνδέεται με δράση τρομοκρατών. Το ταξιδιωτικό πρακτορείο το χρησιμοποιούν ιδίως Ασιάτες που θέλουν να ανταλλάξουν συνάλλαγμα. Είχε και στο παρελθόν βρεθεί στο στόχαστρο ένοπλων ληστών, αναφέρει η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια κατάφερε να ξεφύγει και είναι αυτή που ειδοποίησε την αστυνομία.

Όπως είπε ο Ζερόμ Κουμέ, ο δήμαρχος του 13ου διαμερίσματος σε δημοσιογράφους, αρχικά η αστυνομία πίστευε ότι ο άνδρας κρατούσε ομήρους 6-7 ανθρώπους, ωστόσο όταν εισήλθαν στο κτίριο δεν βρήκαν κανένα ίχνος του.

"Το κτίριο ήταν διώροφο. Οι άνθρωποι στο σημείο φοβούνταν ότι ο ληστής βρισκόταν ακόμα εκεί, κάτι που δεν ίσχυε. Η αστυνομία επενέβη και τους απελευθέρωσε όλους" περιέγραψε ο δήμαρχος.

Νωρίτερα:

Όπως μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η ομηρία εξελισσόταν στη λεωφόρο Massena στο 13ο διαμέρισμα. Στο σημείο είχαν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άτομα της αντιτρομοκρατικής.

Η αστυνομία ανήρτησε στον λογαριασμό της την εξής οδηγία: «Βρίσκεται σε εξέλιξη επέμβαση για μια ένοπλη ληστεία, οδηγοί να παρακάμψετε την περιοχή», και είχε κλείσει τους γύρω δρόμους.

Στο σημείο είχαν φτάσει και διαπραγματευτές προκειμένου να προσεγγίσουν τον ένοπλο άνδρα και να μάθουν τα κίνητρά του, τα οποία φαίνεται να ήταν η ληστεία.