ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδή καθηγήτρια φορά ειδική στολή για να καταλάβουν οι μαθητές τη βιολογία

Ολλανδή καθηγήτρια φορά ειδική στολή για να καταλάβουν οι μαθητές τη βιολογία

Ιδιαίτερα πρωτότυπος είναι ο τρόπος που βρήκε Ολλανδή καθηγήτρια να διδάξει τους μαθητές της βιολογία. Η Debby Heerkens, η οποία διδάσκει στο σχολείο Groene Hart χρησιμοποιεί μία σπάντεξ στολή η οποία έχει πάνω αποτυπωμένα όλα τα εσωτερικά ανθρώπινα όργανα, τα κόκκαλα και τους μυς.

Με αυτόν τον τρόπο δείχνει στα παιδιά τι συμβαίνει κάτω από το δέρμα τους.

Η Heerkens είχε τη συγκεκριμένη ιδέα, όταν είδε κάποιον να φορά κολάν που απεικόνιζε τους μυς του, δήλωσε η ίδια στο τοπικό διαδικτυακό μέσο Omroepwest. Το βρήκε ενδιαφέρον και ψάχνοντας στο ιντερνετ ανακάλυψε εκατοντάδες ρούχα σχεδιασμένα έτσι. Παρήγγειλε την στολή που καλύπτει το σώμα και δείχνει τα εσωτερικά της όργανα.

Πριν προχωρήσει στην υλοποίηση της ιδέας της, συμβουλεύτηκε τον διευθυντή του σχολείου. Αφού και εκείνος συμφώνησε και είπε πως του άρεσε η ιδέα, ξεκίνησε το μάθημα, όρθια πάνω στο τραπέζι, βγάζοντας τα ρούχα της και μένοντας με τη στολή.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, η δασκάλα δουλεύει "απέξω προς τα μέσα" φτάνοντας ως τον ανθρώπινο σκελετό.

Από τη στιγμή που το σχολείο δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες από το μάθημα στο Facebook, προστέθηκε (στη σελίδα του) ένα πολύ ενθουσιώδες κοινό, ενώ από άλλες τάξεις ρωτάνε πότε η κ. Heerkens έχει το επόμενο μάθημα της. Αρκετοί άλλοι εκφράζουν, με αναρτήσεις στο facebook,την ελπίδα πως θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες παρόμοιες τάξεις.

Πηγή: Independent, Andrew Griffin

ΔΗΜΟΦΙΛΗ