ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Τρόμος και σοκ από την νίκη Τραμπ λένε αυστριακοί αναλυτές

Εκλογές ΗΠΑ: Τρόμος και σοκ από την νίκη Τραμπ λένε αυστριακοί αναλυτές
REUTERS/Andrew Kelly

Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ένταντι της Χίλαρι Κλίντον στις αμερικάνικες εκλογές του 2016 προκαλεί σοκ και τρόμο σύμφωνα με τους αναλυτές της Αυστριακής τηλεόρασης, που κάνει μαραθώνιο για την εκλογική διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες προσπαθούν να προβλέψουν και να αναλύσουν τις επιπτώσεις της εκλογικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ, στην ίδια τη χώρα του και στο εξωτερικό, στην διεθνή πολιτική, στις διεθνείς σχέσεις, στην οικονομία.

Ακόμη προσπαθόυν να αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα ως προς τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και ερωτήματα ως προς τον ίδιο τον μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ, τον «βίο και την πολιτεία του».

Οι εκπομπές κάνουν αναλυτικές παρουσιάσεις των πορτρέτων αλλά και των προγραμμάτων των δύο υποψηφίων και κάνουν αναδρομές στο «αλλοπρόσαλλο» της εκστρατείας, που είχε συγκεντρώσει ήδη τις προηγούμενες ημέρες και εβδομάδες το ενδιαφέρον του αυστριακού κοινού.

Σε καθημερινή βάση ήταν τις τελευταίες εβδομάδες τα μακροσκελή δημοσιεύματα, οι αναλύσεις και τα σχόλια στις αυστριακές εφημερίδες, που παρουσιάζαν τις διακυμάνσεις και το «χάος» ή το «θρίλερ» των δημοσκοπήσεων, τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ των υποψηφίων, τις συνωμοσιολογικές θεωρίες, τις έξωθεν παρεμβάσεις, τις πιθανότητες και τα ενδεχόμενα διαδοχικής ανατροπής των συσχετισμών δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ