Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ο πάπας Φραγκίσκος χαιρετά πιστούς - Χωρίς οξυγόνο για πρώτη φορά
Ο πάπας Φρανγκίσκος χαιρετά πιστούς στην πλατεία του Αγ. Πέτρου χωρίς να φορά οξυγόνο
(AP Photo/Gregorio Borgia)Για πρώτη φορά ο πάπας Φραγκίσκος μετά την σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε τον προηγούμενο μήνα και χωρίς να χρησιμοποιεί μάσκα οξυγόνου, βρέθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, για να χαιρετίσει και να ευλογήσει τους πιστούς που βρίσκονταν εκεί.
Χαμογελαστός ο πάπας, σε αμαξίδιο, χαιρέτησε και ευλόγησε τους πιστούς, το μεσημέρι της Κυριακής (13/04) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Ο Φραγκίσκος ευχήθηκε «καλή Κυριακή των Βαΐων και καλή Μεγάλη Εβδομάδα» στους προσκυνητές και έσφιξε τα χέρια ιερέων, καλογριών και πιστών από όλο τον κόσμο. Ο πάπας μετακινήθηκε με αναπηρικό αμαξίδιο και, για πρώτη φορά, δεν έκανε χρήση οξυγόνου.
Το μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου
«Τα πάθη του Ιησού μας βοηθούν να συμπάσχουμε, όταν τείνουμε το χέρι μας σε όποιον δεν τα καταφέρνει, όταν αγκαλιάζουμε όποιον έχει χάσει την ελπίδα, όταν σηκώνουμε όποιον έχει πέσει.
Αδελφές και αδελφοί, για να ζήσουμε το μεγάλο αυτό θαύμα του ελέους, ας διαλέξουμε πώς να φέρουμε τον σταυρό κατά την Μεγάλη Εβδομάδα: όχι στον λαιμό, αλλά στην καρδιά.

Ο πάπας Φραγκίσκος ενώ εκφωνεί το μήνυμα στους πιστούς
(AP Photo/Gregorio Borgia)Όχι μόνο τον δικό μας, αλλά και όσων υποφέρουν, κοντά μας. Και του άγνωστου εκείνου ανθρώπου που η τύχη -ειναι άραγε η τύχη;- μας έκανε να συναντήσουμε.
Ας προετοιμαστούμε για το Πάσχα, ας γίνουμε Κυρηναίοι ο ένας για τον άλλον», υπογράμμισε ο Φραγκίσκος, στο σημερινό μήνυμά του προς τους πιστούς.
Απειλές των ΗΠΑ στην Κούβα να μην εμποδίσει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τον τυφώνα Μελίσα
22:50
Η συγγνώμη Κυρανάκη σε Πέρκα για το «...μην τσιρίζεις, η Βουλή δεν είναι η κουζίνα σου»
22:42
Αγρότες: «Κλείδωσε» η συνάντηση με Μητσοτάκη - Η σύνθεση και ο βασικός όρος της κυβέρνησης
22:33
Μπάγερν - Παναθηναϊκός AKTOR 85-78: «Λύγισαν» οι πράσινοι στο Μόναχο
22:24