ΚΟΣΜΟΣ

Μ.Βρετανία: Kαταδίκη για δολοφονία με πηγή έμπνευσης το Ισλαμικό Κράτος

Μ.Βρετανία: Kαταδίκη για δολοφονία με πηγή έμπνευσης το Ισλαμικό Κράτος
Greater Manchester Police

Ένας πρώην σεκιούριτι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια για συνέργεια στη δολοφονία ενός γνωστού ιμάμη της βόρειας Αγγλίας , πράξη που φαίνεται ότι είχε σαν πηγή έμπνευσης το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 21χρονος Μοχάμεντ Σιεντί, βρετανός μουσουλμάνος και ο συνεργός του, Μοχάμεντ Αμπντούλ Καντίρ, ακολούθησαν το θύμα τους, Τζαχάλ Ουντίν, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του από το τέμενος στο Ροτσντέιλ .

Οι δράστες πίστευαν ότι ο ιμάμης πραγματοποιούσε τελετές «μαύρης μαγείας» και εκείνο το βράδυ του Φεβρουαρίου τον χτύπησαν μέχρι θανάτου σε ένα πάρκο.

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα του Στέμματος ο Σιέντι συμμετείχε εν γνώσει του στο έγκλημα και ο ισχυρισμός του πως δεν γνώριζε τι σχεδίαζε ο Καντίρ, γνωστός υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους, είναι παράλογος.

Η δίωξη απέδειξε ότι ο Σιεντί πίστευε πως ο Ουντίν ασκούσε μαύρη μαγεία και, εμπνευσμένος από τις διδαχές του Ισλαμικού Κράτους, θεώρησε ότι το θύμα άξιζε να πεθάνει για αυτές του τις πεποιθήσεις (σατανισμός)» δήλωσε ο εισαγγελέας.

Ο Καντίρ έχει διαφύγει από τις αρχές και πιστεύεται πως βρίσκεται στη Συρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ