ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Διάσημη Δραματική Σχολή σταματά το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών

Βρετανία: Διάσημη Δραματική Σχολή σταματά το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών

Δραματική Σχολή

Pixabay

Μία από τις πιο διάσημες Σχολές Δραματικής Τέχνης του Ηνωμένου Βασιλείου, απόφοιτοι της οποίας είναι, μεταξύ άλλων γνωστών ηθοποιών, οι Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Ολίβια Κόλμαν και Πάτρικ Στιούαρτ σταματά το προπτυχιακό της πρόγραμμα σπουδών, το οποίο κρίνεται «οικονομικά μη βιώσιμο».

Η Σχολή Bristol Old Vic Theatre, από την οποία έχουν επίσης αποφοιτήσει οι Τζέρεμι Άιρονς, Ναόμι Χάρις, Τζος Ο' Κόνορ και Τζιν Γουάιλντερ δεν θα δέχεται πλέον προπτυχιακούς φοιτητές από το ερχόμενο φθινόπωρο. Θα συνεχίσει να παρέχει μεταπτυχιακά μαθήματα, μεταξύ άλλων στην επαγγελματική υποκριτική, τη σκηνοθεσία θεάτρου και την υποκριτική στην οθόνη.

Τι ανέφερε η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση στον ιστότοπο της Σχολής τονίζεται ότι η αλλαγή οφείλεται σε «πρόσφατες προκλήσεις» συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των φοιτητικών διδάκτρων, των περιορισμών στις διεθνείς φοιτητικές βίζες και της κρίσης του κόστους ζωής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Σχολή συνεργάζεται στενά με τον φορέα επικύρωσης πτυχίων, το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας, για να διασφαλίσει ότι οι φοιτητές που έχουν ήδη εγγραφεί στο πρόγραμμα θα μπορούν να ολοκληρώσουν τα μαθήματά τους. Η Σχολή Bristol Old Vic Theatre School άνοιξε για πρώτη φορά το 1946 με την υποστήριξη του Λόρενς Ολίβιε.

«Αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς προκλήσης»

«Μαζί με πολλούς οργανισμούς Τεχνών και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς προκλήσεις χρηματοδότησης τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε καθώς το τρέχον εκπαιδευτικό μας μοντέλο, το οποίο εστιάζεται στη διδασκαλία προπτυχιακών μαθημάτων, δεν είναι βιώσιμο στο μέλλον» δήλωσε η διευθύντρια και διευθύνουσα σύμβουλος, Φιόνα Φρανκόμπ.

«Ως αποτέλεσμα, δεν θα προσφέρουμε πλέον προπτυχιακή εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο του ’25, αλλά θα συνεχίσουμε να παρέχουμε μεταπτυχιακή εκπαίδευση και άλλα μαθήματα. Λαμβάνοντας αυτήν την απόφαση τώρα, είμαστε σε θέση να προγραμματίσουμε τα επόμενα δύο ακαδημαϊκά έτη με ψυχραιμία και έχοντας κατά νου το καλύτερο συμφέρον των μαθητών μας».