ΚΟΣΜΟΣ

«Θα πληρώσει βαρύ τίμημα»: Νέο μήνυμα Νετανιάχου σε Χεζμπολάχ και «πράκτορες του Ιράν»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου Jack Guez/Pool Photo via AP

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως η απόπειρα της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ να δολοφονήσει τον ίδιον και τη σύζυγό του σήμερα ήταν «σοβαρό λάθος», μετά τη δήλωση του εκπροσώπου του ότι ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο στην εξοχική κατοικία του.


«Οι πράκτορες του Ιράν που προσπάθησαν να με δολοφονήσουν, εμένα και τη σύζυγό μου, σήμερα, έκαναν ένα σοβαρό λάθος», ανέφερε ο Νετανιάχου σε μια δήλωση. «Λέω στους Ιρανούς και στους εταίρους τους του άξονα του κακού: όποιος κάνει κακό σε πολίτες του Ισραήλ θα πληρώσει υψηλό τίμημα», πρόσθεσε.

Καμία από τις οργανώσεις που εκτοξεύουν πυρά εναντίον του Ισραήλ τον τελευταίο χρόνο, περιλαμβανομένης της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις «Quds» των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφία από την επίθεση με drone στο σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Τίποτα δεν θα μας σταματήσει»

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά από την αποτυχημένη επίθεση drone στην κατοικία του, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους πως «θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους».

Σε βίντεο, που κυκλοφόρησε στα Εβραϊκά και τα αγγλικά, ο Νετανιάχου εμφανίζεται να περπατάει ανέμελος σε ένα ηλιόλουστο πάρκο, φορώντας γυαλιά ηλίου και ένα μαύρο κοντομάνικο μπλουζάκι.

«Ξέρετε πριν από δύο ημέρες εξολοθρεύσαμε έναν κατά συρροή δολοφόνο, τον Γιαχία Σινουάρ, και όπως έχω πει είμαστε σε υπάρξιακό πόλεμο, θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους» τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος στο εβραϊκό βίντεο.

Στο αγγλικό, χαρακτηρίζει τον Σινουάρ τρομοκράτη, που οι τραμπούκοι του αποκεφάλισαν τους άντρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν ζωντανά μωρά.

Στόχος κατοικία του Νετανιάχου

Το σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου έγινε στόχος του drone της Χεζμπολάχ που επιτέθηκε στην Καισάρεια το πρωί του Σαββάτου (19/10) -μια επιθετική κίνηση από πλευράς της οργάνωσης, που δείχνει ότι παρά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στον Λίβανο δεν σκοπεύει να καταθέσει, τουλάχιστον προσώρας, τα όπλα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, drone, το οποίο δεν βρήκε το στόχο του αλλά χτύπησε πάνω σε άλλο κτήριο.

H ισραηλινή αεράμυνα δεν κατάφερε να αναχαιτίσει το συγκεκριμένο drone, με τον IDF να ανακοινώνει πως άλλα δύο κατερρίφθησαν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν βρισκόταν στην περιοχή, οπότε δεν κινδύνευσε ενώ στο σπίτι της οικογένειας δεν ήταν ούτε η σύζυγός του.

Από το πλήγμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο υικές ζημιές όπως φαίνεαι και στη φωτογραφία που δημοσίευσαν στο επίσημο κανάλι τους στο Telegram οι δυνάμεις «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης, η επίλεκτη παραστρατιωτική μονάδα του Ιράν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης