ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο από το drone που πετά προς το σπίτι του Νετανιάχου - Νέα ερωτήματα για το σύστημα αεράμυνας

Βίντεο από το drone που πετά προς το σπίτι του Νετανιάχου - Νέα ερωτήματα για το σύστημα αεράμυνας

Μέλη της ισραηλινής «Άμυνας Εσωτερικού Μετώπου» στο σημείο όπου έπεσε το drone της Χεζμπολάχ κοντά στην οικία ΝΕτανιάχου στην Καισαρεία, το Σάββατο 19 Οκτώβρη 2024.

AP Photo/Ariel Schalit

Βίντεο με ένα από τα drone που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ κατά της οικίας του ισραηλινού πρωθυπουργού στην Καισάρεια, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο ντοκουμέντο απαθανατίζει την πτήση ενός εκ των τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών – καμικάζι, το οποίο προσπερνά ένα ισραηλινό επιθετικό ελικόπτερο Απάτσι, το οποίο περιπολεί στην περιοχή.

Μπορεί το drone να μην χτύπησε το σπίτι του Νετανιάχου, αλλά έπεσε μέσα στο συγκρότημα κατοικιών που βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία. Τα ερωτηματικά για το σύστημα αεράμυνας, επανέρχονται με αυτόν τον τρόπο στην επιφάνεια, σχεδόν μια εβδομάδα μετά το πρώτο αιματηρό πλήγμα της Χεζμπολαχ στην ταξιαρχία Γκολανι.

Για μια ακόμη φορά, ένα μη επανδρωμένο όχημα, εισήλθε στον εναέριο χώρο του Ισραήλ, και μπήκε σε περιοχή υψίστης σημασίας, χωρίς να εντοπιστεί και να αναχαιτιστεί, ακόμη και όταν υπήρξε οπτική επαφή, από τους πιλότους του ελικοπτέρου.

Η οικεία Νετανιάχου στην Καισάρεια ήταν κλειστή διαβεβαιώνουν κύκλοι κοντά στον πρωθυπουργό, όπου ο ίδιος και η οικογένεια του διαμένουν σε άλλο σημείο στο Ισραήλ.

Στο συγκρότημα κατοικιών που είναι και το σπίτι του Νετανιάχου του Ισραήλ, οι έρευνες συνεχίζονται από τις αρχές ασφαλείας οι οποίες εξετάζουν κάθε κομμάτι από το drone.