ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Εξι νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ναμπατίγια - Νεκρός και ο δήμαρχος

Λίβανος: Εξι νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ναμπατίγια - Νεκρός και ο δήμαρχος

Κατεστραμμένο κτήριο στο Λίβανο ύστερα από βομβαρδισμό

AP Photo/Mohammed Zaatari

Έξι άτομα, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της πόλης Ναμπατίγια στον νότιο Λίβανο, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ και τουλάχιστον 43 τραυματίστηκαν.

Αυτό ανέφεραν δύο πηγές ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Η επίθεση στόχευσε τη δημοτική αίθουσα όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση.

Νωρίτερα ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε επιδρομές στην περιοχή Ναμπατίγια, στοχεύοντας σε δεκάδες υποδομές της Χεζμπολάχ και καταστρέφοντας αυτό που αποκάλεσε «υπόγεια υποδομή». Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τα χτυπήματα έπληξαν, μεταξύ άλλων, το δημαρχείο της πόλης, αφήνοντας πίσω θύματα.

Η κυβερνήτης της Ναμπατίγια, Χοβάιντα Τουρκ, μιλώντας στο AFP, δήλωσε: «Ο δήμαρχος της Ναμπατίγια, μαζί με άλλους, μαρτύρησε. Είναι μια σφαγή», επιβεβαιώνοντας ότι ο δήμαρχος βρισκόταν στο δημαρχείο όταν συνέβη το τραγικό γεγονός.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, καταδίκασε την ισραηλινή επιδρομή, επισημαίνοντας ότι οι αεροπορικές επιθέσεις της Τετάρτης στόχευσαν σκόπιμα μια συνάντηση του δημοτικού συμβουλίου που ασχολούνταν με τις ανάγκες των πολιτών. Σε δήλωσή του, ανέφερε: «Καταδικάζω τη νέα ισραηλινή επιθετικότητα κατά αμάχων στην πόλη Ναμπατίγια, η οποία εσκεμμένα στόχευσε μια συνάντηση του δημοτικού συμβουλίου που συζητούσε θέματα υπηρεσιών και ανακούφισης».

Η επιδρομή έγινε ενώ η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πέταξε σε χαμηλό ύψος επάνω από την Βηρυτό σπάζοντας το φράγμα του ήχου, μία ημέρα αφού η Ουάσινγκτον εξέφρασε την αντίθεσή της στους μαζικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

«Η ισραηλινή αεροπορία έσπασε δύο φορές το φράγμα του ήχου επάνω από την πρωτεύουσα και από πολλές περιοχές», μετέδωσε το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.