ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσος επέζησε μετά από 67 ημέρες στην θάλασσα στη Σιβηρία - Βίντεο από την διάσωσή του

Ρώσος επέζησε μετά από 67 ημέρες στην θάλασσα στη Σιβηρία - Βίντεο από την διάσωσή του

Ο Ρώσος Μιχαήλ Πιτσουγκίν μεταφέρεται στην στεριά  Οχότσκ

AP Photo

Ένας 64χρονος άνδρας διασώθηκε αφού παρέμεινε για 64 ημέρες σε ένα καταμαράν στην Θάλασσα του Οχότσκ στη Σιβηρία, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο αδερφός 46χρονου και ο 15χρονος ανηψιός του, δεν επιβίωσαν από την δοκιμασία σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το TASS.

Το βίντεο της διάσωσης που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους Ρώσους εισαγγελείς δείχνει έναν γενειοφόρο άνδρα με ένα πορτοκαλί σωσίβιο να επιπλέει σε ένα μικρό σκάφος τύπου καταμαράν με μια κόκκινη σημαία υψωμένη σε έναν στύλο, καθώς τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης τον πλησίαζαν.

Η Θάλασσα του Οχότσκ χωρίζει την ανατολική Σιβηρία και τη χερσόνησο Καμτσάτκα. Συνήθως παγώνει από τον Οκτώβριο και Μάρτιο και κατατάσσεται ως η πιο κρύα θάλασσα στην Ανατολική Ασία.

Δύο ενήλικες άνδρες και ο 15χρονος γιος του ενός από αυτούς ξεκίνησαν με το καταμαράν στις 9 Αυγούστου, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

«Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, χάθηκε η επαφή μαζί τους, η τοποθεσία τους παρέμεινε άγνωστη», δήλωσε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας μεταφορών της Άπω Ανατολής της Ρωσίας, Έλενα Κρασνογιάροβα.

«Στις 14 Οκτωβρίου, γύρω στις 22:00 το καταμαράν εντοπίστηκε από ένα αλιευτικό σκάφος να περνά στη Θάλασσα του Οχότσκ κοντά στον οικισμό Ust-Khayryuzovo στην περιοχή Καμτσάτκα», πρόσθεσε.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι εξακολουθούν να ερευνούν τις συνθήκες γύρω από το περιστατικό και διερευνούν κατηγορίες για παραβιάσεις της ασφάλειας της υδάτινης κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ή περισσότερων ανθρώπων από αμέλεια.

Ο Πιτσουγκίν θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη στην πόλη Μαγκαντάν, στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, μετέδωσε το RIA.

Πηγή: Russian man rescued alive after almost 10 weeks adrift in sea off Siberian coast By Lauren Kent and Anna Chernova, CNN