ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν σε Ιράν: «Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές αν χτυπήσετε τον Τραμπ ή Αμερικανούς πολίτες»

Ο Λευκός Οίκος

AP Photo/Susan Walsh

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυναν οι ΗΠΑ προς το Ιράν ότι θα υπάρχουν συνέπειες αν επιτεθεί κατά του υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ή άλλων Αμερικανών πολιτών.  

Συγκεκριμένα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ιχνηλατήσει και παρακολουθούν στενά ιρανικές απειλές κατά του πρώην πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ εδώ και χρόνια και έχουν προειδοποιήσει για «σοβαρές συνέπειες» στην περίπτωση, που η Τεχεράνη επιτεθεί σε οποιονδήποτε Αμερικανό πολίτη.

«Το θεωρούμε αυτό, ένα ζήτημα εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας ύψιστης προτεραιότητας και καταδικάζουμε δυναμικά το Ιράν γι’ αυτές τις θρασύτατες απειλές», τόνισε.

«Στην περίπτωση, που το Ιράν επιτεθεί σε οποιονδήποτε από τους πολίτες μας, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που εξακολουθούν να υπηρετούν τις ΗΠΑ ή όσους έχουν προηγούμενη θητεία, το Ιράν θα βρεθεί αντιμέτωπο με σοβαρές συνέπειες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Σον Σάβετ.

Υπενθυμίζεται ότι Τραμπ, ζήτησε τη χρήση στρατιωτικών αεροσκαφών και την επιβολή περιορισμών στις πτήσεις πάνω από τα σπίτια του λόγω ... υποτιθέμενης απειλής από το Ιράν, όπως αποκάλυψε η Washington Post.

Το αίτημα έγινε από την εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, μετά από πληροφορίες που φέρεται να έλαβαν οι σύμβουλοί του.
Σε αυτά τα μηνύματα υποστηριζόταν ότι το Ιράν σχεδίαζε να τον σκοτώσει.
«Η εκστρατεία του Ντόναλντ ΤΡαμπ ζήτησε στρατιωτικά αεροσκάφη για τις μετακινήσεις του κατά τις τελευταίες εβδομάδες της εκστρατείας, επέκταση των περιορισμών στις πτήσεις πάνω από τις κατοικίες και τις συγκεντρώσεις του, τοποθέτηση αλεξίσφαιρου γυαλιού σε επτά πολιτείες-κλειδιά για χρήση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και διάθεση στρατιωτικών οχημάτων για τη μεταφορά του Τραμπ», τονίζει σχετικά το ρεπορτάζ της Washington Post.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης