ΚΟΣΜΟΣ

Το Brexit καταδιώκει τον Μπόρις Τζόνσον - Γιατί τα απομνημονεύματά του δεν υπάρχουν στις Βρυξέλλες

Το Brexit καταδιώκει τον Μπόρις Τζόνσον - Γιατί τα απομνημονεύματά του δεν υπάρχουν στις Βρυξέλλες

Ο Μπόρις Τζόνσον

AP Photo/Matt Dunham, File

Θύμα του ...Brexit έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον καθώς τα απομνημονεύματά του για τα χρόνια του στη Ντάουνινγκ Στριτ δεν υπάρχουν σε κανένα βιβλιοπωλείο στις Βρυξέλλες.  

Το βιβλίο του Τζόνσον που πρωτοστάστησε στην έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατάφερε να φτάσει λόγω της γραφειοκρατίας στη βελγική πρωτεύουσα.

«Δεν έφτασε εξαιτίας του Brexit. Είναι ειρωνικό», δήλωσε στέλεχος βιβλιοπωλείου στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει, σύμφωνα με το Politico, τα βιβλία από τη Βρετανία κάνουν μία εβδομάδα παραπάνω για να φτάσουν στην ευρωπαϊκή αγορά καθώς υπάρχουν επιπλέον έλεγχοι στα σύνορα, οι οποίοι επιβλήθηκαν μετά το Brexit.

H καθυστέρηση σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για πρέπει να περιμένουν για να διαβάσουν τι γράφει για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, αλλά και τις δύσκολες σχέσεις του με Ευρωπαίους ηγέτες.

Μεταξύ άλλων στα απομνημονεύματά του ο Τζόνσον κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι επέλεξε να κάνει μην αναλάβει δράση κατά των συμμοριών που ευθύνονται για την παράνομη μεταφορά μέσω της Μάγχης για να τιμωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit.

Μία άλλη αναφορά του βιβλίου που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ήταν ότι ο Τζόνσον σκεφτόταν να στείλει στρατιώτες στην Ολλανδία για να κατάσχει δόσεις εμβολίων για τον Covid που ήταν σε αποθήκη στο Λάιντεν.