ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος είναι ο 49χρονος ένοπλος που συνελήφθη κοντά σε χώρο ομιλίας του Τραμπ στην Καλιφόρνια

Ποιος είναι ο 49χρονος ένοπλος που συνελήφθη κοντά σε χώρο ομιλίας του Τραμπ στην Καλιφόρνια

O Ντόναλντ Τραμπ 

AP Photo/Rodrigo Abd

Μία καραμπίνα που κατείχε παράνομα και ένα γεμάτο πιστόλι  βρέθηκε στην κατοχή του άνδρα που συνελήφθη σε μια διασταύρωση κοντά στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Καλιφόρνια  το Σάββατο (13/10).  

Πρόκεται σύμφωνα με τον 49χρονο Βεμ Μίλερ, που οδηγούσε ένα μαύρο SUV όταν τον σταμάτησαν σε σημείο ελέγχου ασφαλείας οι αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν τα δύο πυροβόλα όπλα και έναν γεμιστήρα με μεγάλη δυνατότητα πυρός.

Ο Μίλερ τέθηκε στη συνέχεια υπό κράτηση «χωρίς να προβάλλει αντίσταση», όπως ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ, και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή οπλισμένου πυροβόλου όπλου και κατοχή γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας.

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Τραμπ «δεν διέτρεξε κανέναν κίνδυνο», προσθέτοντας ότι το περιστατικό δεν επηρέασε τις επιχειρήσεις προστασίας.

Σερίφης της περιοχής χαρακτήρισε τον ύποπτο «τρελό» και το γραφείο του πρόσθεσε ότι η συνάντηση δεν επηρέασε την ασφάλεια του Τραμπ ή των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση.

Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Ο σερίφης της κομητείας Ρίβερσαϊντ Τσαντ Μπιάνκο δήλωσε ότι είναι αδύνατο να κάνει εικασίες για το τι είχε στο μυαλό του ο ύποπτος, δήλωσε ότι «πιστεύει πραγματικά» ότι οι αστυνομικοί του απέτρεψαν μια τρίτη απόπειρα δολοφονίας.

Πρόσθεσε ότι μπορεί να είναι αδύνατο να αποδειχθεί ότι αυτή ήταν η πρόθεση του άνδρα.

Αξιωματούχος της ομοσπονδιακής αστυνομίας δήλωσε στο CBS News ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για απόπειρα δολοφονίας που να συνδέεται με το περιστατικό αυτό.

Οι ομοσπονδιακές αρχές λένε ότι εξακολουθούν να ερευνούν το περιστατικό και θα είναι στο χέρι τους να ασκήσουν τυχόν πρόσθετες κατηγορίες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα μία ώρα πριν ο Τραμπ εμφανιστεί στη σκηνή αναδεικνύει, για άλλη μια φορά, την έντονη επιχείρηση ασφαλείας γύρω του και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πρώην πρόεδρος, ενώ απομένουν κάτι περισσότερο από τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές.

Είχαν προηγηθεί νωρίτερα φέτος δύο απόπειρες δολοφονίας του Τραμπ.

Ο κ. Μίλερ κατηγορήθηκε για δύο πλημμεληματικές κατηγορίες για όπλα και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 4576 δολαρίων. Δεν έχουν απαγγελθεί ομοσπονδιακές κατηγορίες.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν πολλά διαβατήρια με πολλά ονόματα και πολλές άδειες οδήγησης, προσθέτοντας ότι η πινακίδα ήταν «αυτοσχέδια» και δεν ήταν καταχωρημένη.

Πρόσθεσε ότι ο ύποπτος είχε πει στις αρχές ότι ήταν μέλος της ακροδεξιάς ομάδας με την ονομασία Sovereign Citizens.